Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Nasza pracownica, urodzona 15 kwietnia 1952 r., chce przejść na emeryturę wraz z osiągnięciem powszechnego wieku emerytalnego (60 lat). Słyszeliśmy, że osoby urodzone między 1949 r. a 1968 r. mogą wybrać sposób, w jaki ich emerytura zostanie ustalona. Czy nowy sposób obliczenia emerytury byłby korzystniejszy dla naszej pracownicy? Co należy zrobić, by emerytura dla takiej pracownicy została ustalona na nowych zasadach? Powrót do artykułu: W jaki sposób ZUS obliczy wysokość emerytury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Witam.Mam taki problem.Po waloryzacji w marcu 2020r.podstawa wymiaru emerytury wynosi 3270 zł.Natomiast emeryturę brutto otrzymuję w wys.2090 zł.Co to jest ta podstawa wymiaru emerytury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Witam.Mam taki problem.Po waloryzacji w marcu 2020r.podstawa wymiaru emerytury wynosi 3270 zł.Natomiast emeryturę brutto otrzymuję w wys.2090 zł.Co to jest ta podstawa wymiaru emerytury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ,, Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 9lipca konczę65 lat,kiedy mogę złożyc wniosek o emeryturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 10 lipca, pod warunkiem, że nie pracujesz, albo 9 rozwiążesz umowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi