Admin Moja Firma Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Wykupując tzw. polisę na życie, chcemy, aby nasi bliscy otrzymali należne odszkodowanie. Tymczasem może się okazać, że w umowie ubezpieczenia znajduje się zapis, który będzie uprawniał Towarzystwo Ubezpieczeń do zmniejszenia, a nawet odmowy wypłaty odszkodowania. Powrót do artykułu: Pułapki w ubezpieczeniach na życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Dzień dobry, podczas jednej operacji (planowanej) miałam operowanych kilka narządów (jelita, jajniki, macica, jajowody, moczowody). Mój ubezpieczyciel AVIVA wypłacił mi tylko za operację jednego z narządów tłumacząc że : "że jeżeli podczas jednej hospitalizacji przeprowadzono więcej niż jedno postępowanie medyczne opisane w 1. i 2. części wykazu (związane z leczeniem i postawieniem diagnozy), wypłacamy najwyższe ze świadczeń. " Czy taki zapis jest zasadny i poprawny prawnie? Czy naprawdę nie mam szans na wyższe odszkodowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Dzień dobry, podczas jednej operacji (planowanej) miałam operowanych kilka narządów (jelita, jajniki, macica, jajowody, moczowody). Mój ubezpieczyciel AVIVA wypłacił mi tylko za operację jednego z narządów tłumacząc że : "że jeżeli podczas jednej hospitalizacji przeprowadzono więcej niż jedno postępowanie medyczne opisane w 1. i 2. części wykazu (związane z leczeniem i postawieniem diagnozy), wypłacamy najwyższe ze świadczeń. " Czy taki zapis jest zasadny i poprawny prawnie? Czy naprawdę nie mam szans na wyższe odszkodowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Dzień dobry, podczas jednej operacji (planowanej) miałam operowanych kilka narządów (jelita, jajniki, macica, jajowody, moczowody). Mój ubezpieczyciel AVIVA wypłacił mi tylko za operację jednego z narządów tłumacząc że : "że jeżeli podczas jednej hospitalizacji przeprowadzono więcej niż jedno postępowanie medyczne opisane w 1. i 2. części wykazu (związane z leczeniem i postawieniem diagnozy), wypłacamy najwyższe ze świadczeń. " Czy taki zapis jest zasadny i poprawny prawnie? Czy naprawdę nie mam szans na wyższe odszkodowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi