Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Korzystanie przez pracownika z urlopu bezpłatnego wywołuje zmianę jego sytuacji w zakresie m.in. prawa do świadczeń chorobowych czy zdrowotnych z powszechnego systemu opieki zdrowotnej. Wraz z pracownikiem prawo do świadczeń zdrowotnych tracą członkowie jego rodziny.Jak kształtuje się sytuacja ubezpieczeniowa pracownika przebywającego na urlopie bezpłatnym? Powrót do artykułu: Urlop bezpłatny - konsekwencje ubezpieczeniowe jego udzielenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arek Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Chcę wziąć urlop bezpłatny na miesiąc, nie otrzymuję przez ten czas od pracodawcy wynagrodzenia, jednak chcę się dogadać aby zapłacił za mnie składki za miesiąc mojej nieobecności. Czy jest możliwość aby pracodawca zapłacił za mnie i potrącił mi wysokość tych składek od następnej wypłaty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi