Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Pracodawca, ustalając pracownikowi miejsce wykonywania pracy poza granicami Polski, w zakresie wynagradzania powinien stosować do niego przepisy kraju, w którym praca będzie świadczona. Nie dotyczy to jednak sytuacji, gdy przepisy kraju wykonywania pracy są mniej korzystne niż minimalne warunki płacowe obowiązujące w Polsce. Powrót do artykułu: Jak wynagradzać pracowników skierowanych do pracy poza granice Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Deri. Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Witam. Raczej jest to pytanie niż komentarz: Grono ludzi pracujących za granicą (UE) opuszczając ten kraj otrzymało dokument E301. Pracując w kraju w tym samym zawodzie jest się delegowanym do prac na terenie UE . Czy obowiązuje mnie minimalna stawka czy stawka jaką mam wypracowaną na terenie UE? Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Deri. Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Witam. Raczej jest to pytanie niż komentarz: Grono ludzi pracujących za granicą (UE) opuszczając ten kraj otrzymało dokument E301. Pracując w kraju w tym samym zawodzie jest się delegowanym do prac na terenie UE . Czy obowiązuje mnie minimalna stawka czy stawka jaką mam wypracowaną na terenie UE? Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi