Admin Księgowość Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Spółka kupiła nieruchomość, na którą składają się dwie przyległe do siebie działki (o kolejnych numerach ewidencyjnych). Czy możemy przyjąć całość jako jeden środek trwały, czy też powinniśmy tę nieruchomość uznać za dwa oddzielne środki? Jeśli będą to dwa oddzielne środki trwałe, to w jakiej wartości wprowadzić je do ksiąg (w akcie notarialnym jest podana łączna kwota, wszelkie opłaty też są ponoszone łącznie)? Powrót do artykułu: Wycena i ewidencja nabytych gruntów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 A ja mam pytanie odnośnie do wyceny przedsiębiorstwa. Nie wiem za bardzo jak mam się do tego zabrać. Czy ktoś może mi polecić jakiegoś rzeczoznawcę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Jeśli chodzi o wycenę przedsiębiorstw, to ja mogę podrzucić dobry kontakt. Mi bardzo pomogła firma Taksator z Częstochowy i powiem, że jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Nie wzieli horendalnej kwoty za wycenę i poszło wszystko sprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi