Kategorie
Skocz do zawartości

Jak obliczyć wynagrodzenie, jeżeli pracownik dostał podwyżkę w połowie miesiąca

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mam naliczyć pracownikowi wynagrodzenie za lipiec br., jeżeli od 17 lipca br. dostał podwyżkę wynagrodzenia zasadniczego w wysokości 100 zł? Dotychczas otrzymywał 2600 zł wynagrodzenia zasadniczego, dodatek stażowy w wysokości 10% wynagrodzenia podstawowego oraz za lipiec br. dostał premię uznaniową w wysokości 150 zł.

Powrót do artykułu: Jak obliczyć wynagrodzenie, jeżeli pracownik dostał podwyżkę w połowie miesiąca

• 1 rok później...
Gość Nowo Zatrudniony
A jak obliczyć wynagrodzenie za nadgodziny w przypadku gdy np. przed podwyżką pracownik przepracował dodatkowo 10h, a po podwyżce dodatkowe 20h.? Wszystkie nadgodziny są z dodatkiem 50%.

• 2 lata później...
Gość pracocholik

Dzień dobry.

W firmie (jednostka samorządowa) były podwyżki wynagrodzenia średnio 100 zł na osobę. Wynagrodzenie zasadnicze wynosi 2.000,00zł + 10% wysługi (stażowego) czyli 200,00 zł. Po podwyższce wygrodzenie zasadnicze wynosi 2.090,00 zł zamiast 2.100,00zł. Z kwoty 100,00 zł została odjęta kwota wysługi 10,00zł. Z czego wynika taki sposób wyliczenia (pomijam zakładowy regulamin wynagradzania pracowników bon ten też musi opierać się na podstawach pranych)? Ktoś tłumaczył mi, że gdyby przyznano mi całą kwotę to potem wysługa by była naliczona dwa razy ??? Jak to możliwe skoro wysługa naliczania jest de facto od kwoty 2.090,00 zł a nie od kwoty 2.100,00 zł.

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...