Kategorie
Skocz do zawartości

Wlasny dom pod Warszawą

Adelajda
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak od dłuższego czasu już chodzi za mną "wyprowadzka" ale nie z bloku do bloku, tylko do własnego domu, najlepiej gdzieś pod Warszawą, na jakimś cichym osiedlu pośród drzew, a gdyby gdzieś nad wodą, to byłoby marzenie. Jeśli ktoś zna jakieś fajne miejsce, to niech podrzuci tu info. Dzięki z góry za odpowiedź.

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...

Jeśli masz pieniądze, to i dom odpowiedni dla siebie znajdziesz. My dopiero odkładamy pieniążki na http://www.vwbank.pl/konto-oszczednosciowe.html i mam nadzieje, że za kilka lat nam sie uda go kupić, albo wybudować. Działka też się znajdzie, bo obecnie na rynku jest cała masa najróżniejszych ofert i to w przystępnej cenie.

my też mieliśmy taki problem, że z bloku do bloku, ale znaleźliśmy fajną ofertę mieszkania na parterze z ogródkiem, cena dość przyzwoita, a i na remont dużo nie wydaliśmy, szukaliśmy na  http://www.ihouse.pl/warszawa/sprzedaz/mieszkanie fajna sprawa z tą wyszukiwarką, zwłąszczam,że można poszukać sobie na spokojnie w zaciszu swojego mieszkania, zerknij bo warto i może zmienisz zdanie.

• 4 tygodnie później...

Pod Warszawą coraz trudniej jest coś ciekawego znaleźć i trzeba jednak rozglądać się coraz dalej, szczególnie w kwestiach cenowych. Przykładowo w Serocku są interesujące inwestycje jak ta od Dozbudu. Wokoło sporo terenów zielonych, a dodatkowo jezioro. Od Warszawy lokalizacja jest oddalona o kilkanaście kilometrów.

• 1 miesiąc temu...

Pod Warszawą coraz trudniej jest coś ciekawego znaleźć i trzeba jednak rozglądać się coraz dalej, szczególnie w kwestiach cenowych. Przykładowo w Serocku są interesujące inwestycje jak ta od Dozbudu. Wokoło sporo terenów zielonych, a dodatkowo jezioro. Od Warszawy lokalizacja jest oddalona o kilkanaście kilometrów.

Dozbud znam bo bardzo dużo inwestycji prowadzi. z tego co mi wiadomo wszystkie są z dobrym dojazdem do centrum warszawy. A tak swoją drogą.... jestem ciekawa jak to będzie jak dokończą drugą linie metra.

• 2 tygodnie później...

Dom może i fajna sprawa, ale jak ma się Ziemię - albo sporo kasy. Poza tym dużo czasu, bo przy domu jest mnóstwo roboty, chociażby odśnieżanie zimą. Wolę mieszkanie. Dozbud mnie zainteresował..

Wiesz co w sumie może to i niezły pomysł, szukałam w okolicach Ząbek właśnie - tam jest świeższe powietrze, bo teraz jak metro ruszy, to będzie całkiem dobry dojazd do centrum i dalej.  Spodobała mi się też nazw San marino (od razu "klimat się ociepla", co nie?

Tak od dłuższego czasu już chodzi za mną "wyprowadzka" ale nie z bloku do bloku, tylko do własnego domu, najlepiej gdzieś pod Warszawą, na jakimś cichym osiedlu pośród drzew, a gdyby gdzieś nad wodą, to byłoby marzenie. Jeśli ktoś zna jakieś fajne miejsce, to niech podrzuci tu info. Dzięki z góry za odpowiedź.

A dlaczego to musi być pod Warszawą? Sama myślę o wyprowadzce ale biorę pod uwagę promień 100km.

Wiesz co w sumie może to i niezły pomysł, szukałam w okolicach Ząbek właśnie - tam jest świeższe powietrze, bo teraz jak metro ruszy, to będzie całkiem dobry dojazd do centrum i dalej.  Spodobała mi się też nazw San marino (od razu "klimat się ociepla", co nie?

No, dobrze rozumujesz. I ceny dwa razy niższe niż bliżej centrum. Tam znalazłam mieszkanie, które by mi mega odpowiadało za mniej niż 300 tysięcy. Dobra inwestycja, bo jak metro tam będzie to ceny w górę od razu do 400-450k wink.png

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

dobry deweloper, który pomoże Ci przy wszytskim od A do Z. mają dobre ceny za metr, lokalizacje takie jak mówisz + masz doradcę, który pomoga Ci przy całej paierkologii. 

Nazwa ciekawa...smile.png Ale fajniejsza okolica i ceny. Aktualnie, to właśnie San Marino mamy jako nr. one, a chcemy się zdecydować na coś wkrótce. To będzie nasze pierwsze mieszkanie, dlatego jeszcze liczymy, że się załapiemy na "Mieszkanie dla Młodych". Jak wstępnie się rozglądamy, to właśnie wszystko się  zgadza. Tylko w tym roku trzeba mieć już trochę większy wkład własny, bo nie 5%, a 10%. 

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

No to ja polecam Magaja w okolicach Łomianek. Mieszkamy akurat na osiedlu w Dziekanowie Leśnym, niedawno się wprowadziliśmy. Ten dom jest spełnieniem moich marzeń, nie wyobrażam już sobie mieszkać gdzie indziej. Żadne bloki! A samodzielnie stawianie domu niestety nie ma nasze możliwości było – mąż za granicą, a sama bym tego nie ogarnęła, więc w sumie dobrze się złożyło. Teraz chyba oddali do użytku osiedle w Łomiankach Dolnych – polecam sobie obejrzeć.

• 1 miesiąc temu...

Domy w Serocku od wspomianego Dozbudu - liczyliśmy ile to wyjdzie za metr, zwłaszcza ze teraz jeszcze mają jakąś promocje - coś koło 2900,m2. Chyba naprawdę nie będziemy jednak szukać w Warszawie tylko pod. Wolę dojechac do pracy i mieć 100 metrowy dom w takiej cenie niż klitkę w centrum. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...