Kategorie
Skocz do zawartości

Przejście z renty na emeryturę

Admin Kadry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Po ukończeniu powszechnego wieku emerytalnego renciście z urzędu jest przyznawana emerytura. Jeśli jednak zgłosi on wniosek o przyznanie emerytury do końca miesiąca, w którym osiągnie wiek emerytalny, zachowa prawo do renty. Wtedy może wybrać, które świadczenie chce pobierać.

Powrót do artykułu: Przejście z renty na emeryturę

• 4 lata później...
  • 3 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
14 11 2020 rok przechodzę z renty na emeryturę .kiedy mogę się spodziewać przedstawienia mi wysokości mojej emerytury. Czy ZUS mnie powiadomi o wysokości mojej emerytury. Od tego zależą dalsze moje decyzje. Adam Sieradzki Poznań.

• 10 miesięcy temu...

Mam rentę za częściową niezdolność do pracy do 2023 r. Prowadzę działalność gospodarczą i w tym roku kończę 65 lat.

Nie chcę iść na emeryturę, która byłaby wyższa od renty. Chcę być dalej na rencie , prowadzić dalej działalność gospodarczą i płacić składki ZUS.

Czy tak można, czy muszę przejść na emeryturę ?

Mam rentę za częściową niezdolność do pracy do 2023 r. Prowadzę działalność gospodarczą i w tym roku kończę 65 lat.

Nie chcę iść na emeryturę, która byłaby wyższa od renty. Chcę być dalej na rencie , prowadzić dalej działalność gospodarczą i płacić składki ZUS.

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...