Admin Kadry Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Po ukończeniu powszechnego wieku emerytalnego renciście z urzędu jest przyznawana emerytura. Jeśli jednak zgłosi on wniosek o przyznanie emerytury do końca miesiąca, w którym osiągnie wiek emerytalny, zachowa prawo do renty. Wtedy może wybrać, które świadczenie chce pobierać. Powrót do artykułu: Przejście z renty na emeryturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lusia Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Jestem na rencie chorobowej do 30.9.2019 a 30 .06.2019 skończę 60 lat czy mogę przejść na emeryturę z dniem 1 lipca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość giga Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 jestem na rencie inwalidzkiej ns stałe i grupa do 2021 roku .16 grudnia 2019 roku kończę 60 lat czy od 17 grudnia zus z urzędu przepisze mi na emeryture. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Czytaj artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 14 11 2020 rok przechodzę z renty na emeryturę .kiedy mogę się spodziewać przedstawienia mi wysokości mojej emerytury. Czy ZUS mnie powiadomi o wysokości mojej emerytury. Od tego zależą dalsze moje decyzje. Adam Sieradzki Poznań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Chyba najlepiej zapytać w ZUS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Mam rentę za częściową niezdolność do pracy do 2023 r. Prowadzę działalność gospodarczą i w tym roku kończę 65 lat. Nie chcę iść na emeryturę, która byłaby wyższa od renty. Chcę być dalej na rencie , prowadzić dalej działalność gospodarczą i płacić składki ZUS. Czy tak można, czy muszę przejść na emeryturę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Mam rentę za częściową niezdolność do pracy do 2023 r. Prowadzę działalność gospodarczą i w tym roku kończę 65 lat. Nie chcę iść na emeryturę, która byłaby wyższa od renty. Chcę być dalej na rencie , prowadzić dalej działalność gospodarczą i płacić składki ZUS. Czy tak można, czy muszę przejść na emeryturę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi