Gość Gość Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam,14 maja dostałam umowę o pracę w sklepie na pół etatu, mimo że faktycznie pracowałam od 7. Umowę podpisałam na 80 godz miesięcznie, podpisałam też zgodę na nadgodziny. Jednak od początku pracy tam pracuję po ok. 130/140 godz. co jest zaznaczone na grafiku już od początku miesiąca i jest to traktowane jako dopełnienie. Pracuję w różnych godzinach, czasem po 8, czasem po 6 godz, zdarza się że po 9, 10 ale rzadko. Czy to faktycznie jest dopełnienie czy nadgodziny planowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witch Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 nie mozna planowac pracy w nadgodzinach;jaka w umowie o pracę liczba godzin, po przekroczeniu ktorych nalezny dodatek jak za nadliczbowe ?9, 10 godzin to juz przekroczenia dobowe !wynagrodzenie normalne za wszystkie godziny i tak musisz otrzymać, a dodatek zalezny od limitu zawartego w umowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Jest napisane w umowie "ustala się, że praca ponad 38h przeciętnie w tygodniu, w przyjętym okresie rozliczeniowym, stanowi pracę w godz nadliczbowych" Ale pisze też że " Obowiązują następujące normy czasu pracy: max 12 godz na dobę oraz przeciętnie 40 godz w przeciętnie pięciodniowym tyg pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym" Teraz obliczyłam że raczej nie przekracza 40, raz jest mniej, raz więcej, ale też nie o wiele za dużo, np. 4 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witch Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 czas pracy równoważny, że max 12 godzin ?jesli limitu 38 godzin przec. nie przekracza nalezne tylko normalne wynagrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi