Admin Księgowość Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Fundacja w dniu 12 marca 2007 r. złożyła zgłoszenie celne o objęcie towarów (ubrania i meble pokojowe dla dzieci), które otrzymała bezpłatnie z USA, stanowiących pomoc humanitarną, procedurą dopuszczenia do wolnego obrotu i złożyła wniosek o zastosowanie zwolnienia od cła. Zgłoszenie celne zostało przyjęte przez organ celny i zarejestrowane, zaś towary zwolniono do wnioskowanej procedury celnej. Powrót do artykułu: Import towarów w celach charytatywnych nie zawsze zwolniony z cła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Prowadzę Stowarzyszenie kultury fizycznej nieprowadzące działalności gospodarczej i chcę zakupić sprzęt sportowy w USA. Jak wygląda sprawa z cłem i VATem? Czy mogę wnioskować o zwolnienie, jeśli sprzęt ten ma być wykorzystywany bezpłatnie w klubie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi