Gość jan Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 witm Mam zatrudnionego pracownika od 01.01.2014 przy zgłoszeniu nie wypęłnił pit 2 gdyż jako że znalazł sam pracę otrzymywał do maja 2014 dodoatek aktywizacyjny. Dostałem pismo z Urzędu Pracy że oni potrącają zaliczkę na podatek. Czy może terza złożyć pit 2 z potrącanei zaliczki od czerwca br. z góry dzięi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witch Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 jesli nie złozył PIT 2 przed pierwsza wypłatą, a dopiero w trakcie zatrudnienia, to ulgę stosujesz od nowego roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 nie mógł złozyć przed pierwszą wypłatą bo otrzymywał św. z funduszu pracy z Urzędu Pracy. czyli będzie stratny praconik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witch Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 nie będzie, odzyska w rozliczeniu rocznym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 ale jak pracownik nie korzysta z odliczen to bedzie stratny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 A jeszcze jedno jak pracownik się uprze i przyniesie pit2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 ale jak pracownik nie korzysta z odliczen to bedzie stratny. Jakie odliczenia masz na myśli ?Pracownik nie będzie stratny, bo licząc w PIT podatek za cały rok musi odjąć ulgę 556,02 zł, którą miał częściowo potrącaną w tym roku.Jak się uprze i da ci PIT-2, to i tak dopiero od stycznia możesz mu odliczać miesięczną ulgę 46,33 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witch Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 pracownik zatrudniony w trakcie roku kalendarzowego i tak musi sam zlozyc rozliczenie roczne do US;odliczy wówczas pełna ulgę i otrzyma zwrot w gotówce lub na konto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 W rozmowie z Urzędnikiem Skarbowym w mojej miejscowości, stwierdzili że mam odliczać tę ulgę dokładnie to sami nie wiedzieli, coś sprawdzali i oddzwaniali do mnie że mam odliczać ulgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 "dokładnie to sami nie wiedzieli" - otóż to :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi