Kategorie
Skocz do zawartości

Zalety i wady okien w dachu

Admin Moja Firma
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Okna dachowe są najczęściej wybieraną formą naturalnego doświetlania pomieszczeń poddaszy. Wyprzedzają lukarny czy bawole oko. Czasami, są jedyną formą umożliwiającą wpuszczenie promieni słonecznych do pomieszczeń. Okna dachowe, oprócz swoich zalet mają również wady.

Powrót do artykułu: Zalety i wady okien w dachu

• 2 lata później...
Ja widzę same zalety posiadania okien dachowych. Z firmy Velset zakupiłem okna połaciowe www.velset.pl/81.okna-dachowe/374-okna-specjalne i póki co nie zauwazyłem by były bardziej narażone na wilgoć.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...
Wszystko tak naprawdę zależy jakie to okna i jakiej jakości i jaki montaż. Jeżeli są dobre okna jak np. Fakro Super Trio to nie ma żadnego problemu i za to jest bardzo wysoki komfort użytkowania i pełna szczelność. Ten rodzaj okien mogę polecić jako użytkownik

• 1 miesiąc temu...

Mając na uwadze dobro naszej nieruchomości - niezależnie czy jest to dom, czy być może zakład produkcyjny to powinniśmy dbać o stan elementów zewnętrznych. Dach będący w dobrym stanie pełni funkcję nie tylko reprezentatywną (jeśli jest widoczny w sporej części, a taka sytuacja nie jest rzadkością) ale także pełni ważne funkcje hydro oraz termoizolacyjne, dlatego stan jego nawierzchni jest tak ważne. Jeżeli nachodzi taka potrzeba to należy się decydować na czyszczenie dachu. Jako że jest to praca wysokościowa to zdecydowanie lepiej jest to zlecić firmie zewnętrznej która jakiekolwiek ryzyko związane z wykonywaniem prac bierze na siebie i prawdopodobnie ma wymaganą wiedzę to wykonywania tego typu pracy.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...