Admin Moja Firma Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Okna dachowe są najczęściej wybieraną formą naturalnego doświetlania pomieszczeń poddaszy. Wyprzedzają lukarny czy bawole oko. Czasami, są jedyną formą umożliwiającą wpuszczenie promieni słonecznych do pomieszczeń. Okna dachowe, oprócz swoich zalet mają również wady. Powrót do artykułu: Zalety i wady okien w dachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ja widzę same zalety posiadania okien dachowych. Z firmy Velset zakupiłem okna połaciowe www.velset.pl/81.okna-dachowe/374-okna-specjalne i póki co nie zauwazyłem by były bardziej narażone na wilgoć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasik86 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Fajne są takie okna tylko też trzeba je umieć dobrze umieścić aby był odpowiedni przewiew pomieszczenia. A co powiecie na takie okna pasywne z krakowa - http://naszeokna.com/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tobik Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Wszystko tak naprawdę zależy jakie to okna i jakiej jakości i jaki montaż. Jeżeli są dobre okna jak np. Fakro Super Trio to nie ma żadnego problemu i za to jest bardzo wysoki komfort użytkowania i pełna szczelność. Ten rodzaj okien mogę polecić jako użytkownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek541 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Sam wybrałem jednak dachówkę ceramiczną i nie chciałem już sobie mieszać szukając innych rozwiązań. W przypadku Braas mam pewność jakości, trwałości i pięknego wyglądu na długie, długie lata. Jednocześnie uzyskałem na cały dach aż 15 lat gwarancji systemowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekradom Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Okna dachowe to fajna sprawa ale jak z innymi podobnymi wydatkami warto zainwestować w okna dobrej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopsio-bopsio Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Mając na uwadze dobro naszej nieruchomości - niezależnie czy jest to dom, czy być może zakład produkcyjny to powinniśmy dbać o stan elementów zewnętrznych. Dach będący w dobrym stanie pełni funkcję nie tylko reprezentatywną (jeśli jest widoczny w sporej części, a taka sytuacja nie jest rzadkością) ale także pełni ważne funkcje hydro oraz termoizolacyjne, dlatego stan jego nawierzchni jest tak ważne. Jeżeli nachodzi taka potrzeba to należy się decydować na czyszczenie dachu. Jako że jest to praca wysokościowa to zdecydowanie lepiej jest to zlecić firmie zewnętrznej która jakiekolwiek ryzyko związane z wykonywaniem prac bierze na siebie i prawdopodobnie ma wymaganą wiedzę to wykonywania tego typu pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendi Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Na pewno minus to koszt plus ewentualnie mniej miejsca na akcesoria dachowe na samym dachu. ALe plus na pewno jak będzie zrobione to lepsze naturalne doświetlenie danego pokoju plus ciekawszy wyglad.http://fachowydekarz.pl/akcesoria-dachowe/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolek Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Bardzo fajnie, że dzielicie się takimi szczegółowymi informacjami w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi