Admin Moja Firma Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Pomysł jest, środków brak – to najczęstsze twierdzenie potencjalnych przedsiębiorców. Pomimo usilnych starań, często nie jesteśmy w stanie samodzielnie zdobyć zadowalającego kapitału umożliwiającego nam rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej. Co robić w takiej sytuacji? Gdzie szukać źródeł wsparcia? Czy istnieje możliwość zdobycia dotacji na rozpoczęcie działalności gospodarczej? Powrót do artykułu: Jak otrzymać dotację na rozpoczęcie działalności gospodarczej w 2014 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Jakiś czas temu sam składałem wniosek o wsparcie mojego mikroprzedsiębiorstwa pod Radomiem. Generalnie program dotyczy właśnie małych projektów. O wszystkim dowiedziałem się ze strony www.funduszenafirme.pl . Także tutaj bym odsyłał, jeśli chodzi o takie rzeczy. Dużo newsów na temat programów w różnych częściach kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 50 plus Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Witam. Chciałbym otrzymać dotację na rozpoczęcie działalności w wysokości minimum 40 tyś. zł. lub więcej . Jak to zrobić? Gdzie się udać?. Z kim rozmawiać? Mam 50+ i jestem 3 lata bezrobotnym ale mam pomysł na działalność na moim terenie. Proszę o podpowiedź. bogdankalwa@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakub Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Jakiś czas temu czytałem o klastrach biznesowych, które niezwykle pomagają w działaniach. Promowanie idei tworzenia powiązań kooperacyjnych opartych na współpracy, a nie na konkurencji :) "Proinnowacyjny Klaster Biznesu jest instytucją opartą na transferze wiedzy i doświadczenia, która wypracowywać będzie innowacyjne rozwiązania organizacyjne i technologiczne w dziedzinie zarządzania przedsiębiorstwem zmierzające do optymalizacji procesów biznesowych zarówno członków klastra, jak i podmiotów zewnętrznych" ciekawe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Kasa unijna pomaga na każdym kroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klara Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Według zaleceń polityki Ministerstwa Rozwoju Regionalnego – jako instytucji odpowiedzialnej za Narodowe Strategiczne Ramy Odniesienia 2007-2013 – istotne dla generowania znaczącej liczby miejsc pracy dla wysoko wykwalifikowane j siły roboczej będzie wsparcie przedsiębiorstw świadczących prorozwojowe usługi związane z obsługą finansową, księgową i teleinformacyjną oraz usługi profesjonalne oferujące wsparcie w dziedzinie zarządzania, marketingu. Więc jeśli jest konkretny pomysł, czeka konkretna kasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Z UE było koło 40 tysięcy, z Urzędu Pracy 10-20 tysięcy, czyli tak naprawdę środki pod start stosunkowo małej działalności - w naszym przypadku to było zdecydowanie za mało. W sumie z tych ofert które brałem pod uwagę, jedynym, który dawał środki na start jest Idea Bank. Skorzystałem z opcji kredyt na start + rok bez ZUS, tutaj jest opis - https://www.ideabank.pl/ranking-kredytow-dla-firmW moim przypadku kwota znacznie niższa, ale warunki według mnie korzystne - koszty kredytu nie są wysokie, a pomysł na biznes wypalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk83 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Aby otrzymać dotację z UE należy przede wszystkim przygotować dokładny, profesjonalny biznesplan - od tego dokumentu zależy w głównej mierze, czy dostaniecie dotację, czy nie. Kolejną ważną kwestią jest sam wniosek, który musi być wypełniony szczegółowo i bezbłędnie, nie zapominając o dołączeniu wszystkich wymaganych dokumentów. Istotny jest ponadto termin złożenia wniosku - największe szanse na dotację mają ci, którzy złożą poprawne wnioski na początku naboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Mieszkam 8 lat w Holandii i chcemy z mezem (Holendrem) jak szybciej wrocic do kraju. Bede w tym momencie bezrobotna. Czy mam wtedy jako bezrobotna prawo do staranie sie o dotacje? W Holandii mamy prace, ale z powodow rodzinnych chcemy osiedlic sie w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielona Linia Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Tak, jeśli zarejestrujesz się w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna i Twój profil pomocy i indywidualny plan działania będą zawierały tę formę wsparcia.Przed wyjazdem warto uzyskać w tamtejszym odpowiedniku urzędu pracy zasiłek i transferować go do Polski (wymaga to pobytu, minimum 4 tygodnie, w Holandii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimbol Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Obecnie jedną z lepszych opcji dotacyjnych jest mkoim zdaniem http://www.dotacje-exportgroup.pl/Internacjonalizacja/Internacjonalizacja-MSP-1-2-Polska-Wschodnia-POPW.phpktórzy mają bardzo dobre warunki, spora kasa na start, pomagająca ruszyć dobrze ze startem firmy na międzynarodowym rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi