Kategorie
Skocz do zawartości

Raporty fiskalne dobowe i miesięczne - kiedy trzeba je drukować

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wydrukowałam raportu dobowego z 31 stycznia, mimo że w tym dniu była sprzedaż i wydawałam paragony. Następnego dnia wydrukowałam raport dobowy, ale już z data nie 31 stycznia, lecz 1 lutego 2013 r. Wydrukowałam też raport miesięczny. Kiedy powinnam je rozliczyć?

Powrót do artykułu: Raporty fiskalne dobowe i miesięczne - kiedy trzeba je drukować

• 1 rok później...
Jeśli sprzedaż nastąpiła 31 stycznia, raport dobowy (za 31 stycznia) może zostać wydrukowany 1 lutego przed pierwszą sprzedażą w tym dniu. Również 1 lutego możesz wydrukować raport miesięczny za styczeń, także przed pierwszą sprzedażą w tym dniu. Oba raporty są do rozliczenia za styczeń, pomimo daty 1 lutego na nich.

• 11 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

Miałem sprzedaż 30.09, raport dobowy zrobiony przed 1 sprzedażą 1.10. Potem zrobiony raport miesięczny, który nie ujął w ogóle dnia 30.09, ponieważ raport miesięczny to zbiór raportów dobowych no i jako, że dobowy został wykonany 1.10 nie jest ujęty w miesięcznym. Czyli niestety inaczej niż przypadek wyżej. Kasa novitus nano e. Co w takim przypadku?

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...