Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jakim pracownikom trzeba zapewnić od 1 listopada napoje i posiłki profilaktyczne


wróć do serwisu Kadry 4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Admin Kadry

Admin Kadry

    Zaawansowany użytkownik

  • Administratorzy forów
  • 515621 postów

Napisano 23 czerwiec 2014 - 13:03

Zgodnie z przepisami bhp pracodawca ma obowiązek w okresie zimowym (od 1 listopada do 31 marca) zapewnić określonym pracownikom posiłki profilaktyczne. Jakim pracownikom trzeba zapewnić od 1 listopada napoje i posiłki profilaktyczne?

Powrót do artykułu: Jakim pracownikom trzeba zapewnić od 1 listopada napoje i posiłki profilaktyczne

#2 Guest_Gość

Guest_Gość
  • Goście

Napisano 17 luty 2015 - 21:41

Fajny artykuł. Jest jedno ale... Który z pracodawców stosuje się do tego przepisu? Komentarz poprzedniego pracodawcy: Nie podoba sie? Nikt Cie tu nie trzyma

#3 Guest_Tomasz

Guest_Tomasz
  • Goście

Napisano 16 wrzesień 2015 - 23:38

A jeżeli jest to pracownik tymczasowy zatrudniony na umowę o pracę? Kto powinien mu zapewnić taki posiłek, pracodawca czy też może pracodawca użytkownik?

#4 larysa.

larysa.

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 1055 postów

Napisano 17 wrzesień 2015 - 06:43

A jeżeli jest to pracownik tymczasowy zatrudniony na umowę o pracę? Kto powinien mu zapewnić taki posiłek, pracodawca czy też może pracodawca użytkownik?

Pracodawca użytkownik, wynika to z ustawy o zatrudnianiu pracowników tymczasowych. 


Nigdy nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.happy.png   


#5 Guest_Gość

Guest_Gość
  • Goście

Napisano 20 wrzesień 2017 - 07:33

W zakładzie pracy, w którym jestem zatrudniona zapewnia się takie posiłki pracownikom fizycznym.



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych