Admin Prawo Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nowa ustawa o prawach konsumenta (uchwalona na posiedzeniu sejmu nr 68 dnia 30.05.2014 r., obecnie przekazana Prezydentowi do podpisu) to efekt wdrożenia Dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady nr 2011/83/UE oraz próba ujednolicenia i doprecyzowania przepisów dotyczących umów konsumenckich zawieranych w lokalu przedsiębiorstwa, w zakresie obowiązków informacyjnych, jak również przepisów dotyczących umów konsumenckich zawieranych poza lokalem przedsiębiorstwa oraz na odległość. Powrót do artykułu: "Wymienimy sprzęt elektroniczny jak koszulki?" - darmowa wymiana towaru, czyli nowa ustawa o prawach konsumenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskimiriski Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Akurat nad takimi sprawami ja się jeszcze nie zastanawiałem, ale za to najbardziej interesował mnie fakt w jaki sposób właśnie przechowywać stary sprzęt elektroniczny. Tak naprawdę bardzo fajnie o tym wspomniano na stronie https://www.radio90.pl/jak-przechowywac-stary-sprzet-elektroniczny-material-partnera.html i ja jestem zdania, że takie rzeczy zdecydowanie dobrze jest wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi