alf Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jesteśmy małą firmą produkcyjno handlową. Mamy swoich stałych odbiorców. Chcielibyśmy jednak pozyskiwać nowych. Sieć wydaje się tutaj naturalnym kanałem komunikacji z potencjalnymi odbiorcami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amant4 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Warto postawić na reklamę w sieci. Większość obecnie większość osób szukających informacji najczęściej robi to przez wyszukiwarki. Pozytywny efekt przynoszą też linki sponsorowane (czyli tzw Google Adwords). Nie da się ich ominąć. Podsuwają nam cały czas, to czego szukamy. Tak długo, aż kupimy. Ile to kosztuje dowiesz się wysyłając zapytania do kilku firm. Zacznij może od http://seoventure.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Obejrzyj darmowy kurs "Jak reklamować firmę w internecie" dostępny na www.arturkosinski.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość san Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Może zakupu bazę firm http://www.bisnode.pl/product/selekcyjna-baza-danych-b2b/ i na jej podstawie wybierz takie jakie mogą być zainteresowane twoją ofertą. Potem możesz kontaktować się z nimi wysyłając do nich email ofertowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bianca Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Dla firmy produkcyjno handlowej raczej odpowiednie by były działania lokalne typu eventy, promocje czy stare dobre ulotki znajdowane w skrzynkach. Co oczywiście nie przeszkadza działaniom w necie, które w dzisiejszych czasach są najtańszą formą promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EuroLot Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 PIERWSZA PRACA Z WAKACJAMIhttp://pierwszapraca.latwy.plNIE TYLKO NA WAKACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asiena36 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Mi bardzo pomogła pomoc Centrum Marketingu Internetowego. Prowadzę mały salon kosmetyczny i po współpracy z nimi zwiększyła się liczba klientek. Oferują dość szeroki zakres usług bo od reklamy Google poprzez pozycjonowanie i marketing szeptany. Może się z nimi skontaktuj, tutaj masz namiar: marketingcentrum0@gmail.com Ja byłam zadowolona bo ceny też mają korzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelina546 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ja też postawiłabym na pozycjonowanie. Słyszałam wiele dobrych opinii o firmie ditum.org http://www-pozycjonowanie.eu/pozycjonowanie.html . Koleżance zajęli się stroną i ją zoptymalizowali. teraz prowadza pozucjonowanie juz chyba kilka miesięcy i dobrze sobie radzą. Strona podskoczyła w wynikach wyszukiwania i generowany jest spory ruch klientów na stronie. trzeba było jednak sporego nakłądu pracy, żeby stronę doprowadzić do porządku. Warto jednak ponieść koszty i powierzyć takie działania specjalistom i fachowcom w swojej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnochi Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Też myślę, że naprawdę warto postawić na promocję firmy w internecie. Może marketing szeptany? Dzięki temu w naturalny, a jednocześnie nienarzucający się sposób dotrzesz do większej liczby klientów. Ludzie bowiem zanim podejmą decyzję o zakupie konkretnej rzeczy zaglądają przeważnie na fora internetowe, aby zasugerować się opiniami innych i dokonać jak najlepszego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boczek952 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Cześć myślę że najlepszą formą reklamy jest pozycjonowanie stron WWW można dzieki temu duży rozgłos sobie zrobić w docelowej grupie ludzi . Mam fajną firmę która właśnie siętym zajmuję www.olmedia.com.pl/index.pozycjonowanie.html . Korzystałem z ich usług i dzięki nim rozgłosiłem swojąfirmę w sieci a obroty wzrosły o ok30%! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forian Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Dobrym pomysłem jest inwestowanie w blogerów zajmujących się produktami podobnymi do oferowanych przez Waszą firmę. Może nie tradycyjny baner, ale testy produktów, zmiana wyglądu strony z uwidocznionym logiem firmy czy konkursy. Blogerzy są innowacyjni i miewają spory zasięg. W porównaniu do pozostałych sposobów reklamy są też relatywnie tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
All.89 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Trzeba się pozycjonować, nie oszukujmy sie. SEO to niekiedy klucz do rozwoju i sukcesu naszej działalności. Ja zastanawiam się nad rozkręceniem sklepu zajmującego się dystrybucją leków - coś w stylu http://www.doz.pl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaba Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Witam serdecznie,Osobiście - jako osoba początkująca, która nie chce na razie dużo płacić za reklamę - poradziłam sobie skutecznie z brakiem aktywności na stronie na kilka sposobów. Dodam, że jestem polonistką, a nie informatykiem. Chcę udowodnić, że BARDZO WIELE możemy zdziałać samodzielnie, nie płacąc za to specom od komputerów. Nie musimy mieć przy tym dużego doświadczenia w branży komputerowej. Przeciętny właściciel jakiejkolwiek firmy takiego doświadczenia przecież nie ma - zna się na budownictwie, handlu, różnych usługach, jakie oferuje jego firma. Ale specem od komputerów nie jest. Mój wpis byłby długi, pozwolę sobie zatem przytoczyć link do mojego artykułu: http://wymownia.blog.onet.pl/category/copywriting-2/by-wujek-google-nas-polubil-czyli-o-pozycjonowaniu-kilka-slow-kluczowych/Może komuś te wskazówki się przydadzą. Moje dotychczasowe doświadczenie mówi mi, że naprawdę można zdziałać dla siebie wiele dobrego, nie wkładając w to dużo pieniędzy. Zapłaciłam tylko za kilka banerków w sieci (i to niewielkie kwoty), a resztę wykonałam samodzielnie. Uwierzcie mi proszę, że dla chcącego nic trudnego. Jeśli ja (polonistka) poradziłam sobie w świecie sieci bez zlecania usług reklamy innym, to Wy też możecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pechao Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Ja miałem okazję ostatnio korzystac z takich ciekawych kursów ebiznesowych http://strefakursow.pl/kursy/e-biznes.html . Ciekawie przygotowane oraz zrealizowane kursy - dowiedziałem się dzięki nim jak skutecznie promowac swój biznes w internecie. Oby więcej takich kursów było dostępnych w sieci. Każdy kto ma swój biznes powinnien przejść taki kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konmalki Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Na pewno trzeba zainwestować w pozycjonowanie, ale równie ważne staje się umieszczenie firmy na mapach Google. Dzięki temu kliknięci mogą nas łatwiej znaleźć, a poza tym mogą również odbyć wirtualny spacer po naszej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz31 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 A coś więcej może o charakterze tej firmy? Bo mimo wszystko to też ma jakieś znaczenie pzry wyborze działań promocyjnych. Z takich ogólnych porad, to na pewno dobra strona www, pozycjonowanie i ewentualnie social media (Facebook powinien się sprawdzić). Trzeba jeszcze tylko pamiętać, żeby nie ograniczać się wyłącznie do internetu, bo często przedsiębiorcy się na tym przewożą. Piszesz o handu, więc pewno dobrze sprawdzi się newsletter z nowościami i promocjami. Ja postawiłem na smsy, jako że są szybsze w dotarciu do odbiorcy, a klienci pozytywniej je odbierają aniżeli tradycyjne maile. Współpracuję z http://serwersms.pl/ i jestem bardzo zadowolony. Umożliwiają wykorzystanie protokołu HTTPS i SMPP. Na ich stronie znajdziesz też badania dotyczące komunikacji sms w biznesie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agata Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Hm, te smsy brzmią całkiem ciekawie. Sama takie promocyjne wiadomości dostaję czasami, ale w sumie nie pomyślałam, żeby wykorzystać to u sibie Masz moze jakieś dane na temat skuteczności tego rodzaju reklamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz31 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 @Agata, zachęcam Cię do zapoznania się z wyniakmi badania "Komunikacja SMS w Polsce 2013": http://serwersms.pl/badanie2013/ :) Znajdziesz tam ciekawe statystyki nie tylko z punktu widzenia biznesu, ale i samego konsumenta. A to wydaje mi się, też jest bardzo istotna informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Serwer gra sporą rolę. Nie wyobrażam sobie powrotu na serwis, który wolno działa, albo jest ciągle niedostępny. Akurat posiadanie normalnego konta to taka absolutna podstawa - w tych czasach znalezienie dobrego hostingu nie jest wielkim problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał.Spec Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Trudno powiedzieć jakie narządzia komunikacji marketingowej zastosować nie znając profuilu działalności. Jeśli jest to sektor B2B dobre rezultaty moze dać email marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario446 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Sam działam w sektorze B2B, ale u mnie mailing jakoś nieszczególnie się sprawdza ;/ Chyba przekonam się do tych smsów, bo już z kilku źródeł słyszałem o tym rodzaju marketingu. W dodatku cena jest naprawdę niska wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianS Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 ZA DARMO dowiedz w jaki sposób: 1. reklamować się w Internecie? 2. pozyskać klientów w social media? 3. przekierować ruch z Internetu na własną stronę www? 4. osiągnąć cele biznesowe za pomocą Facebooka? 5. pozyskać bazę lojalnych klientów w sieci? Po prostu kliknij tu http://bit.ly/1wU415F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancewithhim Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jeśli firma nie jest duża i działa na rynku lokalnie to pozycjonowanie nie powinno być takie drogie. Szczególnie,że jest o wiele łatwiejsze niż na większe ogólnopolskie frazy. Obecnie sieć odgrywa bardzo dużą rolę tak wiec jestem zdania,że warto będzie skorzystać. Możesz się zorientować w cenach tej firmy: http://www.pozycjoner.org/ Mi od jakiegoś czasu prowadzą pozycjonowanie, ceny nie są wysokie,strona jest wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepke Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Piszecie tutaj głównie o pozycjonowaniu. Nie sądzicie,że równie ważna jest ładna i przejrzysta strona ? Tylko wtedy klient zainteresuje sie ofertą. Jeśli będzie miał przed sobą stronę rodem z lat 90 tych . Jeszcze z dużą ilością drobnego pisma to na pewno przeskoczy na inną. Ładniejszą.Możecie sobie poczytać o animacjach:http://animates.pl/A w zasadzie obejrzeć. W sieci jest możliwość zamówienia sobie takiego filmiku, który trwa kilkadziesiąt sekund ale może łatwo pokazać co macie klientowi do sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancewithhim Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Święta racja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi