Kategorie
Skocz do zawartości

Jak reklamować małą firmę w sieci?

alf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Warto postawić na reklamę w sieci. Większość obecnie większość osób szukających informacji najczęściej robi to przez wyszukiwarki. Pozytywny efekt przynoszą też linki sponsorowane (czyli tzw Google Adwords). Nie da się ich ominąć. Podsuwają nam cały czas, to czego szukamy. Tak długo, aż kupimy. Ile to kosztuje dowiesz się wysyłając zapytania do kilku firm. Zacznij może od http://seoventure.pl/

• 3 tygodnie później...

Dla firmy produkcyjno handlowej raczej odpowiednie by były działania lokalne typu eventy, promocje czy stare dobre ulotki znajdowane w skrzynkach. Co oczywiście nie przeszkadza działaniom w necie, które w dzisiejszych czasach są najtańszą formą promocji.

• 1 miesiąc temu...
Gość Asiena36

Mi bardzo pomogła pomoc Centrum Marketingu Internetowego. Prowadzę mały salon kosmetyczny i po współpracy z nimi zwiększyła się liczba klientek. Oferują dość szeroki zakres usług bo od reklamy Google  poprzez pozycjonowanie i marketing szeptany. Może się z nimi skontaktuj, tutaj masz namiar: marketingcentrum0@gmail.com Ja byłam zadowolona bo ceny też mają korzystne.

Ja też postawiłabym na pozycjonowanie. Słyszałam wiele dobrych opinii o firmie ditum.org http://www-pozycjonowanie.eu/pozycjonowanie.html . Koleżance zajęli się stroną i ją zoptymalizowali. teraz prowadza pozucjonowanie juz chyba kilka miesięcy i dobrze sobie radzą. Strona podskoczyła w wynikach wyszukiwania i generowany jest spory ruch klientów na stronie. trzeba było jednak sporego nakłądu pracy, żeby stronę doprowadzić do porządku. Warto jednak ponieść koszty i powierzyć takie działania specjalistom i fachowcom w swojej dziedzinie.

• 3 tygodnie później...

Też myślę, że naprawdę warto postawić na promocję firmy w internecie. Może marketing szeptany? Dzięki temu w naturalny, a jednocześnie nienarzucający się sposób dotrzesz do większej liczby klientów. Ludzie bowiem zanim podejmą decyzję o zakupie konkretnej rzeczy zaglądają przeważnie na fora internetowe, aby zasugerować się opiniami innych i dokonać jak najlepszego wyboru.

Cześć myślę że najlepszą formą reklamy jest pozycjonowanie stron WWW można dzieki temu duży rozgłos sobie zrobić w docelowej grupie ludzi . Mam fajną firmę która właśnie siętym zajmuję www.olmedia.com.pl/index.pozycjonowanie.html . Korzystałem z ich usług i dzięki nim rozgłosiłem swojąfirmę w sieci a obroty wzrosły o ok30%!

• 3 tygodnie później...

Dobrym pomysłem jest  inwestowanie w blogerów zajmujących się produktami podobnymi do oferowanych przez Waszą firmę. Może nie tradycyjny baner, ale testy produktów, zmiana wyglądu strony z uwidocznionym logiem firmy czy konkursy. Blogerzy są innowacyjni i miewają spory zasięg. W porównaniu do pozostałych sposobów reklamy są też relatywnie tani.

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie,
Osobiście - jako osoba początkująca, która nie chce na razie dużo płacić za reklamę - poradziłam sobie skutecznie z brakiem aktywności na stronie na kilka sposobów. Dodam, że jestem polonistką, a nie informatykiem. Chcę udowodnić, że BARDZO WIELE możemy zdziałać samodzielnie, nie płacąc za to specom od komputerów. Nie musimy mieć przy tym dużego doświadczenia w branży komputerowej. Przeciętny właściciel jakiejkolwiek firmy takiego doświadczenia przecież nie ma - zna się na budownictwie, handlu, różnych usługach, jakie oferuje jego firma. Ale specem od komputerów nie jest. Mój wpis byłby długi, pozwolę sobie zatem przytoczyć link do mojego artykułu: http://wymownia.blog.onet.pl/category/copywriting-2/by-wujek-google-nas-polubil-czyli-o-pozycjonowaniu-kilka-slow-kluczowych/
Może komuś te wskazówki się przydadzą. Moje dotychczasowe doświadczenie mówi mi, że naprawdę można zdziałać dla siebie wiele dobrego, nie wkładając w to dużo pieniędzy. Zapłaciłam tylko za kilka banerków w sieci (i to niewielkie kwoty), a resztę wykonałam samodzielnie. Uwierzcie mi proszę, że dla chcącego nic trudnego. Jeśli ja (polonistka) poradziłam sobie w świecie sieci bez zlecania usług reklamy innym, to Wy też możecie.

• 4 tygodnie później...

Ja miałem okazję ostatnio korzystac z takich ciekawych kursów ebiznesowych http://strefakursow.pl/kursy/e-biznes.html . Ciekawie przygotowane oraz zrealizowane kursy - dowiedziałem się dzięki nim jak skutecznie promowac swój biznes w internecie. Oby więcej takich kursów było dostępnych w sieci. Każdy kto ma swój biznes powinnien przejść taki kurs.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

A coś więcej może o charakterze tej firmy? Bo mimo wszystko to też ma jakieś znaczenie pzry wyborze działań promocyjnych. Z takich ogólnych porad, to na pewno dobra strona www, pozycjonowanie i ewentualnie social media (Facebook powinien się sprawdzić). Trzeba jeszcze tylko pamiętać, żeby nie ograniczać się wyłącznie do internetu, bo często przedsiębiorcy się na tym przewożą. Piszesz o handu, więc pewno dobrze sprawdzi się newsletter z nowościami i promocjami. Ja postawiłem na smsy, jako że są szybsze w dotarciu do odbiorcy, a klienci pozytywniej je odbierają aniżeli tradycyjne maile. Współpracuję z http://serwersms.pl/ i jestem bardzo zadowolony. Umożliwiają wykorzystanie protokołu HTTPS i SMPP. Na ich stronie znajdziesz też badania dotyczące komunikacji sms w biznesie :)

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Sam działam w sektorze B2B, ale u mnie mailing jakoś nieszczególnie się sprawdza ;/ Chyba przekonam się do tych smsów, bo już z kilku źródeł słyszałem o tym rodzaju marketingu. W dodatku cena jest naprawdę niska wg mnie.

• 2 tygodnie później...

ZA DARMO dowiedz w jaki sposób:

1.  reklamować się w Internecie?
   2.  pozyskać klientów w social media?
   3.  przekierować ruch z Internetu na własną stronę www?
   4.  osiągnąć cele biznesowe za pomocą Facebooka?
   5.  pozyskać bazę lojalnych klientów w sieci?

Po prostu kliknij tu http://bit.ly/1wU415F

Jeśli firma nie jest duża i działa na rynku lokalnie to pozycjonowanie nie powinno być takie drogie. Szczególnie,że jest o wiele łatwiejsze niż na większe ogólnopolskie frazy. 

Obecnie sieć odgrywa bardzo dużą rolę tak wiec jestem zdania,że warto będzie skorzystać. 

Możesz się zorientować w cenach tej firmy: http://www.pozycjoner.org/ 

Mi od jakiegoś czasu prowadzą pozycjonowanie, ceny nie są wysokie,strona jest wysoko. 

Piszecie tutaj głównie o pozycjonowaniu. Nie sądzicie,że równie ważna jest ładna i przejrzysta strona ? Tylko wtedy klient zainteresuje sie ofertą. Jeśli będzie miał przed sobą stronę rodem z lat 90 tych . Jeszcze z dużą ilością drobnego pisma to na pewno przeskoczy na inną. Ładniejszą.

Możecie sobie poczytać o animacjach:

http://animates.pl/

A w zasadzie obejrzeć. W sieci jest możliwość zamówienia sobie takiego filmiku, który trwa kilkadziesiąt sekund ale może łatwo pokazać co macie klientowi do sprzedaży. 

• 2 tygodnie później...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...