Pawello Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Witam, wymarzyliśmy sobie z żoną taras idealny - z drewna. Chciałbym, aby ktoś z forumowiczowów uświadomił mi prosto różnicę, między drewnem egzotycznym a modrzewiem np. syberyjskim. Sprzedawcy w Taras Studio mówią, że na taras - egzotyk, oczywiście droższy, ale ja wyczytałem, że modrzew jest równie trwały. Czy jest tu może ktoś, kto ma w tej materii jakieś doświadczenie? Dziękuję z góry za wszelkie okazane zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EweGral Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 hmmmm z tego co kojarzę modrzew rzeczywiście jest trwałym materiałem a i od siebie dodam, jak ktoś chce sam zaprojektowac ogród, to polecam stronę do projektowanie ogrodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaGł Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Nie wiem jak egzotyk. My mamy dąb. Jest rzeczywiście trawły. Pamiętaj jednak, że drewno wumaga konserwacji. My co 2 lata urządzamy wielkie szliforanie i lakierowanie. Do kosztów dolicz koszszt szlifierki i papieru ściernego np. z narzednik.pl no i czasu spędzonego na szlifowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacenty Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Egzotyk to właściwie wysoka półka, zwłaszcza cenowa. modrzew - trwały i polecany na tarasy jest tańszy. Jeżeli koszt nie jest do końca istotny, to firma, o której wspominasz, Taras Studio, prowadzi sprzedaż deski kompozytowej i thrmodrewna. Zwłaszcza to drugie łączy w sobie zalety prawdziwego drewna z doskonałym zabezpieczeniem przed wilgocią i robactwem za pomocą obróbki thermo. Z tak przygotowanego drewna budowane są tarasy w Finlandii i Skandynawii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnochi Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Tak Wam zazdroszczę możliwości posiadania domku z tarasem. To moje marzenie - miałabym przynajmniej miejsce, w którym mogłabym rano pałaszować śniadanie i podziwiać okoliczną przyrodę przy lekturze porannej gazety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 No i mamy, wymarzony taras, jest piękny, mamy listopad, jak na zamówienie ciepły i przyjemnie posiedzieć na zewnątrz, i pocieszyć się domem i działką. Teraz kolej na meble ogrodowe. Uznaliśmy, że teraz jest dobry czas na zakup, bo wsklepach z meblami ogrodowymi są świetne promocje i przeceny.Chcemy na początek taki zestaw, stolik i cztery krzesła, do zjedzenia czegoś lub wypicia porannej kawy. Myslimy nad technorattanem albo metalem. Jest równica w cenie, ale nie wiem, jak w trwałości? Podpowiecie coś?http://ogrodolandia.pl/98-324-home_default/komplet-ogrodowy-arnica-technorattan.jpghttp://ogrodolandia.pl/110-370-home_default/komplet-ogrodowy-rosa-stal.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek O Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Myślę, że na tarasie świetnym rozwiązaniem byłby stolik kawowy. Taki stolik nie zajmuje dużo miejsca, więc spokojnie można zaaranżować resztę miejsca na tarasie, a uważam, że jest to bardzo dobra opcja do przyjmowania gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodrel Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Taras drewniany to jedno z moich marzeń, ale cena fajnego, egzotycznego drewna jest zabójcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke45 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Uwielbiam wszystko co drewniane, to daje niepowtarzalny charakter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingamajewska Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Faktycznie to bardzo fajne rozwiązanie, razem z mężem zdecydowaliśmy się jednak, że na tarasie wyłożymy kostkę brukową. Wygląda bardzo fajnie, nie brudzi się zbyt mocno i jest trwała ;) http://empart-ogrody.pl/oferta/brukarstwo to dobra alternatywa dla drewna i jest przeze mnie zdecydowanie polecana. Jednak każdy musi wybrać indywidualnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatarus Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Drewniany będzie nie trwały. Już lepiej płyty betonowe przypominające drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 A myśleliście już o ogrodzeniach? Ja mam u siebie ogrodzenia panelowe i prezentują się bardzo fajnie. Dodatkowo są bardzo proste w eksploatacji i montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliviaa Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Slyszeliscie moze cos o firmie designoff.com.pl? Chcialabym wlasnie zaprojektowac ogrod z tarasem i robie maly research, szukam kogos doswiadczonego i pomyslowego, ogrod musi byc oryginalny, a slyszalam o Nich dobre opinie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miroslaw53 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Tarasy drewniane są fantastyczne. Bardzo ładnie wyglądają, są bardzo naturalne i świetnie się po nich chodzi. Wcale nie są też drogie, ale trzeba pamiętać, żeby dbać o takie deski. Trzeba je regularnie malować lakierem zabezpieczającym do drewna. Jak się to robi to deski wyglądają bardzo ładnie przez wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allonzo13 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Modrzew syberyjski jest nie tylko trwały, ale do tego bardzo ładny, my planujemy właśnie takie deski położyć na tarasie http://www.parkietymarzen.com.pl/p/95/1440/-deska-tarasowa-modrzew-syberyjski-kd-24x140mmx1000mm-deski-tarasowe-drewniane-deski-tarasowe.html Również rozważaliśmy deski egzotyczne, ale z uwagi właśnie na to, że jaśniejsza deska się nam po prostu bardziej podoba, wybór padł na modrzewia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenartboski Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 faktycznie, empart jest wg mnie jedna z najlepszych firm jesli chodzi o ogrodnictwo- wrocław i okolice na pewno tez wybralismy kostke brukowa na tarasie, bo mniej zachodu, łatwiej sie czyści a w yglada tak samo dobrze. Chociaz wiem ze niektorzy kochaja drewno i malo co ich przekona do wyboru czegos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek89 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Myślę, że taras drewniany to świetne rozwiązanie. Nadaje wnętrzu bardzo naturalnego charakteru. Ja wszystkie materiały do jego utworzenia kupiłam w firmie http://www.alumex.biz.pl/taras,24.html i jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j23 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 myślę, ża zamiast poraz jak zwykle mamy tu reklamy, ble... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz2 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Drewniany taras może i wygląda ładnie, ale niestety wymaga dużo pracy, na co nie każdy ma czas i chęci. Dlatego lepsze moim zdaniem są deski imitujące drewno - trwałe i nie wymagają konserwacji. A obecnie można naprawdę wybrać takie deski, że wyglądają bardzo ładnie. Ja mam z www.petrabet.pl deski stary młyn i nie zmieniłbym ich na żadne inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forks Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Wygląda ładnie jak jest nowy - potem nie jest już tak kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arystokratka Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Taki drewniany taras wygląda bardzo klimatycznie. I jest o wiele lepszy, niż z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terenlis Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Też tak uważam i dlatego właśnie taki mam. Coś w tym stylu: http://pinat.com.pl/tarasy-drewniane/Ja tylko go dodatkowo zaimpregnowałem na początku żeby się nie zniszczył tak szybko i póki co kolejny sezon się trzyma dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enzymata Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Impregnacja jest bardzo ważna. W przeciwnym wypadku szybko będzie źle wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majka3131 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 cenna uwaga, impregnacja jest bardzo ważna. Im lepiej wykonana, tym dłużej możemy się cieszyć dobrym wyglądem podłogi. Z drugiej zaś strony teraz można wykonać odnawianie tarasów , więc zawsze jest opcja, aby przywrócić staremu drewnu dawną świetność :) Sprawdź ofertę Kliniki Parkietu w tym zakresie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolka_ Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Tu znajdziecie ciekawe porady http://wiem-lepiej.org/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi