Kategorie
Skocz do zawartości

Suzuki: Wagon R+ - opinie kierowców

Gość jt_redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Jestem bardzo zadowolony. Wszystko działa super, z zewnątrz niezbyt piękny, ale w środku naprawdę bardzo dużo miejsca na bagaż i dla podróżnych. Prawie jak w kombi (oczywiście jest to przesada). Zona ma Yarisa i nawet się do Wagona nie umywa pod względem osiągów i przestrzeni. Wada: głośno w środku od opływu powietrza. Jak dla mnie zbyt twardo zawieszony.pozdrowienia

• 1 rok później...
Gość Paweł z grodziska wielkopolskiego
wjechałem tym fletem pod jelcza. bo sciągało go na lewą stronę i wogóle rzucało sukinsynem zbieznosć że nie była ustawiona to mało powiedziane - to był pieprzony czteroslad !! do tego wyglada jak pudło na telewizor ( ten starszy r + )

Gość Paweł z Grodziska Wielkoplskiego
kupiłem to ścierwo po pieprzonego handlarza i to aż w pieprzonych Mysłowicach ( skąd był handlarz nie wiem , jakis taki czereśniak , pieprzony polaczek!! tak daleko to go nie dojade a szkoda. ale mam upatrzone renault clio więc juz z ta kupa gówna nie będe miał doczynienia

Gość Paweł z Grodziska Wielkopolskiego
Brat szwagra mnie namawia na następne Suzuki wagon R+ :D . tamto rozbite przedałem niech sie ktos inny z tym buja . Trafiłem na taki egzemplarz ale w sumie to jest fajne . jak ise uda to jutro jedziemy po nie do łodzi

• 1 rok później...
Super samochodzik jestem z niego bardzo zadowalona .Jezdzę nim trzeci rok i nic Naprawdę super polecam wszystkim ,którzy zastanawiaja się nad kupnem. Przerobiłam ją nawet na gaz ,teraz to prawie darmo nia pomykam. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Gość Bartek z Bytomia
Mam od stycznia 2010 i nic sie nie dzieje, pali 5-6l w miescie.Co do opini "Pawła z Grodziska Wielkopolskiego" to powinien iść do specjalisty, chyba pomylił fora dyskusyjne.Pozdrawiam normalną grupę forumowiczów.

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość wierzba2504
Bardzo fajne rodzinne autko. Jeżdzę nim od 8 lat, przejechałem ponad 200.000km. Robię 20.000km rocznie. Autko pracuje cały czas na siebie. Jestem bardzo z niego zadowolony. Przy przebiegu 150.000km zamontowałem instalację gazową i jest rewelacyjnie. Na benzynie palił 5,5 - 6,5 litra, na gazie pali mi 7,0-7,5 litra. Ma lepsze osiągi. Obecnie przy przebiegu 200.000km będę wymieniał całość sprzęgła. Niskie koszty naprawy sprzęgło Lukasa 300zł, naprawa 200-300zł. Jestem zdziwiony faktem, że niektórzy właściciele tego samochodu maja problemy z kupnem części. Ja jeżeli musiałem czekać to miałem je z dnia na dzień, oczywiście nie w serwisie bo tam za części i robociznę ściągają majtki przez głowę klientom. Jestem bardzo zadowolony z tego samochodziku i polecem go. Części naprawdę tanie w porównaniu do innych marek. Jedyny minus to, że samochód jest rejestrowany na cztery osoby i ma trochę mały bagażnik. Pozdrawiam.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
W dziesięcioletnim suzuki z dużymi oporami "przesuwa się" lewarek zmiany biegów. Do zmiany biegów trzeba użyć większej siły. Czasami "nie wchodzi" jedynka i trzeba ruszać z dwójki. Jak na taki mały silnik dużo pali ok. 6 - 7 litrów / 100 km. Silnik jest żarłoczny. Drugi remont rozrządu przy przebiegu 120 tyś. km. Małe problemy z elektryką - niesprawny czujnik w silniku. Poza tymi usterkami sprawuje się dobrze.

• 1 miesiąc temu...
Posiadam rocznik 2002. Jeżdżę nim od 2004r.Przy przebiegu 75000km wymieniłem wahacze z przodu i gumy stabilizatorów, ostatnio łożyskow LTył, a wcześniej przy ok 40000km amortyzatory z tyłu.W sumie auto bez awaryjne.Zrywne, zwrotne i niestety głośne.Idealne po mieście.Jeżeli operuje się zamiennikami to tanie w eksploatacji.Zamontowałem dodatkowe wyciszenie klapy i przegrody silnika(w oparciu o elementy oryginalnego wyciszenia.(były takie wersje w których to wyciszenie Suzuki montowało-dostepne u dealera).Nieco poskutkowało,w wyniku tego jego głośność obniżyła się.W mieście palił benzyny ok.7,5l/100km, obecnie na gazie (zamontowałem przy75 000km,BRC sekwencję).Chodzi znakomicie, obecnie mam przebieg prawie 100kkm.

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Gość Marek ze Słupska

kupiłem to ścierwo po pieprzonego handlarza i to aż w pieprzonych Mysłowicach ( skąd był handlarz nie wiem , jakis taki czereśniak , pieprzony polaczek!! tak daleko to go nie dojade a szkoda. ale mam upatrzone renault clio więc juz z ta kupa gówna nie będe miał doczynienia

Powyższy tekst świadczy o wyjątkowej niekompetencji kierowcy, który nie potrafi zadbać o auto. W takiej sytuacji nawet mercedes będzie "ścierwem" - "czterośladem"...

• 4 miesiące temu...

Witam, autko superowe. Jazda po mieście ok,wszędzie się wkręci i można spokojnie zaparkować.Rzeczywiście mało spala,
i w środku jest dużo przestrzeni.Jedynie biegi wchodzą troszkę ciężej. Poza tym  to polecamrolleyes.gif

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...