- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 20 czerwiec 2012 - 13:28
Napisano 20 czerwiec 2012 - 13:28
Napisano 20 lipiec 2012 - 23:30
mam zasądzone alimenty na syna do tej pory płaciłem regularnie ale od maja 2012 syn zamieszkał ze mną . złożyłem wniosek do sądu o alimenty na syna i mam pytanie
do internautów czy dopóki nie odbędzie się rozprawa w sądzie o alimenty od matki dziecka pomimo że mieszka u mnie to mam dalej płacic matce alimenty z góry dziękuje za odpowiedz
Napisano 21 lipiec 2012 - 00:21
mam zasądzone alimenty na syna do tej pory płaciłem regularnie ale od maja 2012 syn zamieszkał ze mną . złożyłem wniosek do sądu o alimenty na syna i mam pytanie
do internautów czy dopóki nie odbędzie się rozprawa w sądzie o alimenty od matki dziecka pomimo że mieszka u mnie to mam dalej płacic matce alimenty z góry dziękuje za odpowiedz
Na jakiej podstawie prawnej , syn zamieszkał z Toną ? W jakim wieku jest syn? Na pełnoletniego nikt nie ma obowiązku płacić alimentów. Sąd nie jest władny do podjęcia sprawy i wydania decyzji dotyczącej alimentów na pełnoletnie dziecko. Brak podstawy prawnej.Jeżeli syn jest pełnoletni , to sam możesz się od alimentów uchylić na zasadzie art.133 par.3 i art.144\1\ Kodeksu Rodzinnego.Sąd nie jest władny, nie jest uprawniony do podjęcia decyzji w twej sprawie . Decyzja należy tylko do rodzica.
Napisano 21 lipiec 2012 - 01:16
Na jakiej podstawie prawnej , syn zamieszkał z Toną ? W jakim wieku jest syn? Na pełnoletniego nikt nie ma obowiązku płacić alimentów. Sąd nie jest władny do podjęcia sprawy i wydania decyzji dotyczącej alimentów na pełnoletnie dziecko. Brak podstawy prawnej.Jeżeli syn jest pełnoletni , to sam możesz się od alimentów uchylić na zasadzie art.133 par.3 i art.144\1\ Kodeksu Rodzinnego.Sąd nie jest władny, nie jest uprawniony do podjęcia decyzji w twej sprawie . Decyzja należy tylko do rodzica.
Bzdura.
D.
Napisano 22 lipiec 2012 - 17:05
Bzdura.
D.
Dziękuję, że wreszcie przyznałeś się do tego, że piszesz bzdury.
D.
Bzdura.
Napisano 14 wrzesień 2012 - 15:18
Napisano 14 wrzesień 2012 - 17:21
czy ktoś może mi powiedzieć co mogę zrobić żeby uzyskać alimenty z funduszu alimentacyjnego.5 miesięcy temu złożyłam wniosek do Komornika o ściągnięcie alimentów od męża ,niestety nie ma skutków miesiąc temu złożyłam do Komornika o wystawienie zaświadczenia że nie płaci,do tej pory nie otrzymałam tego zaświadczenia,byłam tam i pytałam dlaczego to tak długo trwa a oni mi powiedzieli że mogę jeszcze czekać około 2 miesięcy, a bez tego nie załatwię z funduszu,jak można to przyspieszyć,przecież chodzi o dobro dziecka nie wiem co robić.
Napisano 07 styczeń 2013 - 00:26
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
parola - dziś, 01:19
jejeku69 - dziś, 00:13
Guest_Karol34 - wczoraj, 23:45
sakira23 - wczoraj, 23:09
Guest_ - wczoraj, 22:21
rei - wczoraj, 22:20
sakira23 - wczoraj, 22:13
Guest_Jan - wczoraj, 22:02
Guest_ - wczoraj, 21:47
marmur87 - wczoraj, 21:29