- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 09 czerwiec 2011 - 16:12
Napisano 09 czerwiec 2011 - 16:12
Napisano 01 wrzesień 2011 - 23:51
brakuje tu czegoś co gwarantuje mi Konstytucja. prawa do wolności i godności. o ile sąd może mnie skierować do zakładu zamkniętego na leczenie a policja może mnie tam zawiezć, to już na miejscu mam prawo nie wyrazić zgody na terapię. nie ma możliwości leczenia pod przymusem. zatem, nawet będąc w placówce zamkniętej - będę tylko izolowany i będę miał 6tygodniowe wczasy. będę bierny na zajęciach lub nie będę na nie chodził. a po skończeniu i wyjściu znów pójdę na piwo...kiedy wreszcie ustawodawca zrozumie, że przymusowo to należy leczyć tych, którzy popełniają przestępstwa w związku z alkoholem. podkreślam ,że po wypiciu zawsze jestem spokojny i idę spać.
Napisano 02 wrzesień 2011 - 00:27
Napisano 02 wrzesień 2011 - 00:32
znam osoby, ktore "po wypiciu" dla znajomych sa spokojne pokorne i ida spac, a tak naprawde zanim zasna sa naprawde delikatnie mowiac niemile- a co gorsze tego nie pamietaja i mowia ze sie im wmawia. nie wiem jak jest u Pana. ale to ze ktos kieruje Pana na odwyk to 1.) bo nie umie juz sobie z tym problemem z Panem poradzic w domu 2.)bo chce by wrocila ta osoba z przed lat a nie wie jak to zrobic a zlezy jej na Panu , 3.) by kogos skierowac sadawnie na odwyk to nie takie chyba proste i trzeba miec do tego niezle podstawy.
ale skoro Pan klika po necie to nie jest zle,
na te czasy nie ma co ukrywac duzo osob poprawia sobie humor piwem, ale to jest tylko na chwile i znow powraca rzeczywistosc,
pozostaje sobie zadac pytanie --czy na pewno chce by tak wygladalo moje zycie ?
czasu nie idzie cofnac, nie ma co sie ogladac ze juz tyle zepsulem, tylko myslec co moge zrobic i kladac sie spac i byc z siebie zadowolonym.Latwo sie mowi? to Pan jest kowalem swego losu i tylko od Pana zalezy co bedzie dalej, bo na sile nikt do niczego nikogo nie zmusi-wiec czego Pan chce -to pytanie niech se Pan zada przed lustrem a komus komu zalezy na zmianie nie potrzebny odwyk tylko zapal , sila i motywacja , a jak nie chce Pan byc kierowany na odwyk to najprosciej sie jest wymeldowac i nie pojawiac sie w domu dla ktorych najwyrazniej Pana los nie jest obojetny.to nie jest reprymenda tylko cos co moze warto przemyslec. moja kolezanka zalozyla rodzine z kims co przez 20 lat pil, teraz zyja normalnie, wypije sobie na imieninach 2-3 piwa i jest ok. ale jak zdarzylo sie ze wypil wodke to awaria w domu , niestety ale wodka powoduje cos takiego ze duzo ludzi na drugi dzien zaluje ze wypili a czasu jak mowilam nie idzie cofnac.szczerze zycze powodzenia .
Napisano 02 wrzesień 2011 - 11:34
Napisano 03 wrzesień 2011 - 07:45
Napisano 04 wrzesień 2011 - 15:39
Napisano 22 listopad 2011 - 11:09
Napisano 23 maj 2012 - 00:40
Napisano 23 maj 2012 - 00:45
Jak mało ludzie wiedzą o tej chorobie....A takim jak "gość(88.199itd) powinno się usta zakleić na zawsze. Nie jestem psychiatrą ale jestem wolontariuszką w zamkniętym zakładzie leczenia odwykowego i jednego czego się tam nauczyłam to tego że należy słuchać. Nie znam alkoholika co pije bez powodu. Ja mam pracę i jestem panną bez zobowiązań a co ma powiedzieć tata którego syn pyta czy będzie śniadanie a ojciec nie pracuje nie zarabia ...nie ma na to. Wiadomo ktoś powie "na wódkę ma" Nie ma. To jak z narkotykami raz...drugi....trzeci ...ktoś poczęstuje i tak idzie. A po co pije? zapytasz...Aby zapomnieć. Raz zapomnę a jak przetrzeźwieję to się napiję i znów zapomnę. NIE OCENIAJ A NIE BĘDZIESZ OCENIANY. Boli mnie osobiście jeśli ktoś tak osądza bo tak jakby osądzać osobę cierpiącą na białaczkę że się zaraziła. A skąd człowieku wiesz że TY nie będziesz alkoholikiem?
Napisano 24 lipiec 2012 - 16:23
Napisano 27 lipiec 2012 - 01:06
Napisano 28 lipiec 2012 - 13:31
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
aronr - dziś, 19:22
ccccc - dziś, 18:50
Guest_Nela - dziś, 17:25
Guest_klejnot nilu - dziś, 16:51
ZosiaA - dziś, 13:32
Guest_Gres - dziś, 12:47
Guest_ - dziś, 12:41
Guest_ - dziś, 12:24