Kategorie
Skocz do zawartości

proces magazynowy

Gość magazynier
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja znam troche inne etapy procesu magazynowego. W najprostszej postaci faktycznie wyróżnia się 4 fazy. Ja znam osiem etapów, które obejmują: -rozładunek środków transportu zewnętrznego,-przemieszczenie do strefy przyjęć,-przyjęcie ilościowe i jakościowe,-przemieszczanie do strefy składowania,-składowanie,-przemieszczenie do strefy wydań,-wydawanie ilościowe i jakościowe oraz kompletowanie wysyłki,-załadunek na środek transportu zewnętrznego.Może Ci sie przyda.

Ja dorzucę dokumenty:1. przyjmowanie towarów/materiałów/wyrobów do magazynu- dokumenty: PZ-przyjęcie z zewnątrz, PW-przyjęcie wewnętrzne, MM-przesunięcie międzymagazynowe2. wydawanie towarów/materiałów/wyrobów z magazynu i - dokumenty: WZ-wydanie na zewnątrz, RW-rozchód wewnętrzny, MM-przesunięcie międzymagazynowe

• 9 lat później...

Długo zastanawiałem się gdzie mogę znaleźć odpowiednią przestrzeń magazynową dla siebie. Wynajem prawdziwego magazynu jest zazwyczaj kosztowne, a sama przestrzeń jest zdecydowanie za duża jak na moje potrzeby. Właśnie dlatego bardziej myślę nad tym, aby zdecydować się na magazyn samoobsługowy dostępny pod adresem: https://gizobox.pl/. Magazn jest stale monitorowany i otwarty 24/7. Warto przyjrzeć się tej ofercie, bo moim zdaniem jest naprawdę korzystna.

• 1 miesiąc temu...

Świetne systemy poprawiające wydajność w całym procesie logistycznym oferuje firma Logintegra. Z ich rozwiązań korzystają największe firmy w naszym kraju co potwierdza jakość ich usług. Polecam.

• 1 miesiąc temu...

Potrzebujecie porządnego programu magazynowego, dzięki któremu łatwiej będzie Wam opanować sam proces magazynowania. Programów jest wiele, musicie dobrać odpowiedni program do własnych potrzeb::

https://itcenter.pl/oferta/oprogramowanie-dedykowane/wms/

Od siebie polecam oprogramowanie dedykowaane od Itcenter

Optymalizacja procesów logistycznych,
Polepszenie jakości obsługi klienta,
Wzrost efektywności pracy magazynu,
Umożliwienie scentralizowanej kontroli nad stanami i operacjami magazynowymi w czasie rzeczywistym,
Umożliwienie optymalizacji stanów magazynowych,
Skrócenie czasu realizacji operacji magazynowych, konsolidacja zadań,
Umożliwienie śledzenia numerów partii, nośników,

• 9 miesięcy temu...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...