- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 07 wrzesień 2010 - 18:28
Napisano 04 październik 2014 - 16:02
Witam serdecznie moja znajoma ma problem za kradzież dostała półtora roku w zawieszeniu na 3 lata , teraz dostała wezwanie na komende w sprawie art 286&1 czy z tego powodu mogą odwiesić jej are , olejny paragraf otrzymała w trakcie zawieszenia kary
Napisano 05 październik 2014 - 10:46
Witam serdecznie moja znajoma ma problem za kradzież dostała półtora roku w zawieszeniu na 3 lata , teraz dostała wezwanie na komende w sprawie art 286&1 czy z tego powodu mogą odwiesić jej are , olejny paragraf otrzymała w trakcie zawieszenia kary
Napisano 24 marzec 2015 - 21:04
witam mam pytanie . mam karę 16 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu z artykułu 209kk choć płaciłem ile mogłem otrzymałem następny zażut 2lat w zawieszeniu na 5 lat też z tego samego paragrafu i dozór kuratora. Co mi grozi skoro dopiero otworzyłem działalność i chciałem płacić zasądzone alimenty lecz mam jeszcze jeden wyrok o pobicie z kradzieżą na 2 lata w zawieszeniu na 5 . Co mam w tej sytuacji zrobić. Poszedłem na ugodę i przyznałem się na dowolną karę
Napisano 24 kwiecień 2015 - 16:00
W Twoim przypadku sąd może zarządzić karę - ale jest to pozostawione decyzji sądu. Skoro jest to inne przestępstwo to sąd nie ma obowiązku zarządzania kary. Oceniając cały przebieg okresu próby podejmie decyzję czy zasługujesz jeszcze na zawieszenie czy nie.
http://forumprawnicz...wykonawcze-f11/
Napisano 22 maj 2015 - 13:08
posiadalem sprawe za pobicie w 2012 roku doszla do tego druga sprawa w 2014r przy czym nie skonczyl sie pierwszy wyrok w zawieszeniu dostalem nastepne zawieszenie od sadu teraz sad wzywa mnie ponownie na rozmowe o te 2 sprawy czy na rozmowie na ktora pojde teraz sad odwiesi mi wyroki i skaze na kare pozbawienia wolnosci prosil bym o szybko odp. dodam do tego ze nie pamietam paragrafow z pobicia i nie wiem czy sa podobne jak mozna je sprawdzic.
Napisano 22 maj 2015 - 13:46
Mateusz - myślę, żywię nadzieję, że sąd skumuluje twoje odwieszenia i nawet z gmachu sądu cię nie wypuści.
Tak, abym ja i wszyscy inni bezpiecznie poruszali się po ziemi.
Liczę na zdrowy rozsadek sądu - takich trzeba izolować, aby dzieciom, wnukom i nam żyło się bezpieczniej
Napisano 15 czerwiec 2015 - 07:19
Witam, mój chłopak dostał karę pozbawienia wolności na ok. 2 lata w 2012 roku, odbywał ją od sierpnia 2012, do czerwca 2013 roku ,lecz wyszedł za dobre sprawowanie. Z tego co się dowiedziałam wyrok w zawieszenie ma do przyszłego roku, jednak ostatnio w niedzielę była u niego policja i posądziła go o paserstwo. Czy jest możliwość, że pojdzie on znow do wiezienia? DOwiedziałam się ze ma nadal 1 karę w zawieszeniu (tą do przyszłego roku) plus wyrok bezwzględnego pozbawienia wolności. Co oznacza w tym wypadku bezwzględna kara pozbawienia wolności? Proszę o odpowiedz, mam z nim syna i bedzie mi ciezko samej go wychowac . Pozdrawiam
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Witch - dziś, 19:20
Justyna21 - dziś, 19:19
Witch - dziś, 19:17
Guest_Gość - dziś, 19:17
Guest_ - dziś, 19:17
Witch - dziś, 19:14
Formala - dziś, 19:07
coli - dziś, 19:00
Guest_Ewa - dziś, 18:58
coli - dziś, 18:57
Guest_ - dziś, 18:18