Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jak otworzyć sklep spożywczy


wróć do serwisu Moja Firma 155 odpowiedzi w tym temacie

#21 Guest_gbh

Guest_gbh
  • Goście

Napisano 24 luty 2010 - 17:33

de

#22 Guest_sb

Guest_sb
  • Goście

Napisano 25 luty 2010 - 17:52

Jaro myślę że jest to dobry pomysł jak do najbliższego sklepu jest 7 km.Musiałbyś mile zaskoczyć klienta na początek niższa marża a jak klient się przyzwyczai to marżę można podwyższyć jak miałbyś miejsce to mógłbyś wrzucić troszkę drobnego agd to także przyciąga klienta!!!Myślę że nie masz się nad czym zastanawiać tylko zacząć działać!!Ja mam 2 sklepy o metrażu ok 100m2 i dodatkowo 4 konkurencje i jest ok !!pozdrawiam.

#23 Guest_onil

Guest_onil
  • Goście

Napisano 05 marzec 2010 - 10:51

Zapraszamy na forum www.ajenci.fora.pl gdzie uzyskasz dużo informacji na temat warunków pracy w sieci żabka.Dowiesz się także dlaczego nie warto podejmować współpracy z tą siecią.

#24 Guest_START

Guest_START
  • Goście

Napisano 13 marzec 2010 - 19:00

Ja prowadziłem pięć małych sklepów ogólnospożywczych z alkoholem i całodobowe też były i teraz prowadzę dwa a takie brednie że za 50 tysięcy otworzysz sklep tak może na wsi i mały czynsz .A do tego lepiej popracować w kilku małych i dowiedzieć się co gdzie i jak ,a jeszcze nie zapominać że tak na marginesie jak przyjmiecie do pracy a najbardziej rodzina znajomi znajomych to z doświadczenia wyniosą was ,,MONITORING" troszkę pomaga bo to co wyniosą klienci to przeżyjesz .A odnośnie bycia ajentem w sieci odradzam oni mają sztab prawników którzy piszą umowy i weksle tak że podpisujesz nie wiesz co radze po prosu tam popracować i dowiedzieć się .Z wszystkim tak radzę bo nie wiesz widząc towar na pułkach myślisz ale on to ma błąd ile go trzeba sprzedać ile do kieszeni na czysto ostrzegam ludzi którzy nic nie wiedzą o handlu a ludzie są zazdrośni i ci zazdroszczą staram się otworzyć oczy a nie zniechęcać no i ciężka praca spróbujcie jak będziecie pracować od rana do wieczora to będą efekty liczcie liczcie pozdrawiam powodzenia .

#25 Guest_PRACOWADCA

Guest_PRACOWADCA
  • Goście

Napisano 17 marzec 2010 - 17:31

DO PANA "START" MAM CZTERY SKLEPY OGÓLNOSPOŻYWCZE NA DOLNYM ŚLĄSKU I PRZYZNAJĘ PANU 200% RACJI. JUŻ NIE ZATRUDNIAM NIKOGO Z RODZINY, W SKLEPACH MAM SPRZEDAZ PRZEZ KOMPUTERY, KAMERY,REJESTRATORY I INNE PIERDOŁYJAK MIAŁEM JEDEN SKLEP TO BYŁA KASA A TERAZ TYLKO OPŁATY, PENSJĘ ZUSY, I K....INNE OPŁATY. DZIAŁAM NA ZASADZIE KREDYTU KUPIECKIEGO POD BARDZO OSTRĄ KONTROLĄBO MOŻNA NIEŹLE POPŁYNĄĆ. JAK WPROWADZIŁEM SPRZEDAZ PRZEZ KOMPUTER NAGLE PARĘ EKSPEDIENTEK ZREZYGNOWAŁO Z PRACY ? CIEKAWE DLACZEGO !!!!I NAJWAZNIEJSZE W TYM BIZNESIE ZROZUMIEĆ CO TO JEST "NARZUT I MARŻA", BO TO SĄ ZUPEŁNIE DWIE RÓŻNE RZECZY. JAK SŁYSZĘ ŻE JAKIŚ NIBY SPRZEDAWCZYK LICZY NA KALKULATORZE I TWIERDZI ŻE JAK DAJĘ 20% TO MA Z 1000ZŁ - 200 STÓWY.A GÓWNO PRAWDA - MA 160ZŁ. I TYM SPOSOBEM MAJĄ ZA ROK DŁUGI I TYLKO DŁUGIPOZDRAWIAM I ŻYCZĘ NOWYM WYTRWAŁOŚCI I MĄDROŚCI A SUKCES MAŁY ALE BĘDZIE

#26 Guest_dawidek

Guest_dawidek
  • Goście

Napisano 17 marzec 2010 - 22:01

witam. proszę o poradę. chce otworzyć sklep spożywczy na wsi, około 300 mieszkańców. jest jeden taki sklep w wiosce. mój znajdował by się około 400 metrów od niego. mam działkę, budynki gospodarcze do wyremontowania pod sklep. myślałem o sklepie około 130 m2 powierzchni sprzedażowej. mam dużo miejsc parkingowych w porównaniu z konkurencją. lokalizacja mego sklepu jest ok. 1 km od autostrady. nie wiem czy jest to opłacalne. gdzie muszę się udać krok po kroku i oczywiście jakie koszty na taki sklep. jakie wymogi sanepidu itp.proszę o pomoc. podaje również mój numer gg 2145 8940 i e-maila dawid420@onet.pl z góry dziękuje za odpowiedź.pozdrawiam

#27 Guest_MARCIN75

Guest_MARCIN75
  • Goście

Napisano 29 marzec 2010 - 18:35

WITAM CZY KTOS KTO MA JAKIES DOSWIADCZENIE MOZE MI PODPOWIEDZIEC CZY OK 30m2 MOZE WYSTARCZYC NA OTWARCIE MALEGO SKLEPIKU SPOZYWCZEGO?

#28 Guest_ajent

Guest_ajent
  • Goście

Napisano 30 marzec 2010 - 17:21

Dużo informacji o zagrożeniach prowadzenia sklepów przy współpracy z siecią żabka na www.ajenci.fora.pl

#29 Guest_jacky

Guest_jacky
  • Goście

Napisano 08 kwiecień 2010 - 22:59

słuchajcie mam kłopot od 10 roku życia pomagałem w sklepie matki był mały sklepik ale teraz chce otworzyć duzy sklep samoobsługa chciałbym mieć kilka stanowisk kasjerskich chcialbym też mieć wgląd na to ile sprzedałem ile mam na sklepie ogólnie taki system zarzadzania sklepem wiecie o co mi chodzi? niewiem ogólnie jaki sprzęt i ile mnie to wyniesie z góry dzięki

#30 Guest_majki

Guest_majki
  • Goście

Napisano 14 kwiecień 2010 - 14:24

Wystarczy komputer, ktory będzie podłączony do kasy, czytnik ( do wprowadzania towarów ) oraz program, osobiscie pracuje na small buisnes, ale wiem, ze jest wiele innych. Koszt komputera... + koszt cztnika 400 zł + oprogramowianie do 1000 zł + szkolenie na pocztek około 200 zł.

#31 Guest_dodi 88

Guest_dodi 88
  • Goście

Napisano 15 kwiecień 2010 - 16:57

prowadzę biuro rachunkowe i z czystym sumieniem moge polecić program LeftHand Pełna Księgowość.  Np. zawiera generator głównej księgi (dziennika księgowań) z podziałem na typy dokumentówdrukowanie druczków KP i KW oraz raportu kasowegomoduł druków przelewu dla kontrahentów, ZUS i UScentralne tabele kursowe walutkompleksowy zestaw raportów księgowychraport analizy zobowiązań i należnościgenerowanie bilansu otwarcia roku księgowegogenerowanie bilansu przekształceń dla bilansu otwarciagenerowanie zamknięcia roku księgowego (przeksięgowania na konto(a) wynikowe)definiowanie i drukowanie bilansu i rachunku zysków i strat (wariant porównawczy i kalkulacyjny)generowanie potwierdzeń sald rozliczeń generowanie wezwań do zapłatygenerowanie not odsetkowychPolecam ułatwia pracę.

#32 Guest_golec

Guest_golec
  • Goście

Napisano 16 kwiecień 2010 - 14:00

Co za bzdury tu wypisują o forum ajentów. Regularnie bywam na forum i nie znam innego które pisze wprost bez owijania w bawełnę o wyzysku jakie panuje w tej sieci. Ci co piszą niech najpierw pomyślą logicznie i odpowiedzą sobie na pytanie - czy żabce zależało by na rozpowszechnianiu niewygodnych dla siebie informacj?Trzeba myśleć co się pisze. Takie posty tylko działają na korzyść żabki. Podważanie sensowności istnienia forum robi wiele krzywdy potencjalnym ajentom.

#33 Guest_szyna 1978

Guest_szyna 1978
  • Goście

Napisano 19 kwiecień 2010 - 01:46

witam zastanawiam sie nad otwarciem sklepu spożywczego na wsi tylko nie wiem czy wypali? największym problemem jest z lokalizacja lokalu ponieważ znajduje sie on ok 250m od osiedla.na osiedlu jest juz jeden sklep ale bardzo maly ma ok 10 metrow kwadratowych i z bardzo duza marżą na towarach.16 km od wioski jest biedronka,wioska liczy ok500 mieszkancow,2 km dalej jest druga wioska w ktowej jest sklep ale bardzo slabo wyposażony a z drogiej strony tez w odleglosci 2km jest jeszcze jedna wioska w której nie ma sklepu. mój lokal ma 100metrow kwadratowych i postaram sie go wyposarzyc jak najwieksza ilosc towaru.jak myslicie czy ludziom bedzie sie chcialo isc po zakupy 250m biorac pod uwage wszystkie te aspekty?? prosze o opinie z góry DZIEKUJE

#34 Guest_aniula

Guest_aniula
  • Goście

Napisano 19 kwiecień 2010 - 19:15

prowadze od 2 lat sklep na nie duzym osiedlu. Nie wiem co robie nie tak ale nie moge odlozyc z niego praktycznie rzadnych pieniedzy. Niby utarg dzienny waha sie w granicach 2 tys z tego musze oplacic jednego pracownika, prad, wode itp. marza jaka narzucam ma 25%, a tu ciagle brakuje na towar. Codzienne zarobione pieniadze wydaje na biezaco na towar, poradzcie prosze co powinnam zrobic aby w koncu cos odlozyc????? z gory dziekuje za pomoc

#35 Guest_sb

Guest_sb
  • Goście

Napisano 21 kwiecień 2010 - 15:54

aniula a może pracownik podbiera Ci zarobek?!

#36 Guest_gonzo

Guest_gonzo
  • Goście

Napisano 26 kwiecień 2010 - 16:38

aniula jeżeli nie zdecydujesz się na prowadzenie magazynu i ścisłą ewidencję za pomocą programu np. pc-market. To zapomnij o zyskach. Już nie jeden pracownik zwolnił się po wprowadzeniu takiego systemu. W dzisiejszych czasach to staje się standardem. Wiem co piszę bo od kilku lat wdrażam takie programy. Podczas serwisów właściciele potwierdzają zmiany na plus.

#37 Guest_Ewelina:****

Guest_Ewelina:****
  • Goście

Napisano 10 maj 2010 - 16:26

Hej... Mam pytanko!!!! otwieram sklep na wsi ale nie mam o tym zbytnio pojęcia i chciała bym się doradzić co do marży..Jak to jest????Proszę o odpowiedz :)

#38 Guest_gonzo

Guest_gonzo
  • Goście

Napisano 11 maj 2010 - 18:32

Marże standardowo 25% na spożywkę, musisz się liczyć że trzeba będzie dawać na zeszyt. To specyfika wsi..Jak nie dasz to nie będą przychodzili do sklepu na zakupy.

#39 Guest_---

Guest_---
  • Goście

Napisano 24 maj 2010 - 20:16

miasto lwow czeka na nas tam firmy otwierajmy!

#40 Guest_stepen

Guest_stepen
  • Goście

Napisano 28 maj 2010 - 11:40

przy okazji - polecam praktyczny podręcznik merchandisingu dla małych i średnich sklepów spożywczych: „Tajemnice super sprzedaży – jak skutecznie prowadzić sklep” www.zacharek.com/ksiegarnia



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych