- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 24 czerwiec 2010 - 22:14
Napisano 24 czerwiec 2010 - 22:14
Napisano 24 czerwiec 2010 - 22:39
Napisano 24 czerwiec 2010 - 23:23
Napisano 25 czerwiec 2010 - 00:30
Napisano 25 czerwiec 2010 - 00:56
Napisano 25 czerwiec 2010 - 12:01
Napisano 25 czerwiec 2010 - 23:39
Napisano 26 czerwiec 2010 - 23:25
Napisano 19 luty 2015 - 15:40
Osobiście ostatnio sprawdzłem różnego rodzaju domy opieki i ceny takowych domów bo się zastanawiałem z żoną nad przyszłością swojego dziadka. Jednym z najlepszych jakie udało nam się znaleźć to domy seniora które gwarantują wysoki standard pomocy.
Napisano 26 maj 2015 - 17:38
Osobom poszukującym domu opieki w województwie świętokrzyskim mogę polecić ośrodek w Koziej Woli. Został on otwarty niedawno i uważam że jest świetnie przystosowany dla osób starszych i niepełnosprawnych. Patrząc po innych ośrodkach, starszych , zauważyłam że nie rozwijają się one i nie starają się przystosowywać do potrzeb lokatorów co nie świadczy o nich zbyt dobrze. Nowe ośrodki starają się jak najlepiej zaprezentować gdyż dopiero zaistniały i ludzie nie mają do nich zaufania. Jakby ktoś chciał się dowiedzieć więcej na temat ośrodka w Koziej Woli to zachęcam do odwiedzenie strony www.ustepniow.pl/ Jak dla mnie opieka dobra opieka moją babcią jest bezcenna i uważam że powinniśmy zapewnić naszym bliskim świetna opiekę bo na to zasługują.
Napisano 16 czerwiec 2015 - 18:01
Nie rozumiem, dlaczego zdobycie upoważnienia od Babci/Matki ma być skomplikowane. Skoro brat jakoś wcześniej je zdobył, no chyba że ma Pan z Babcią jakiś konflikt? Generalnie wyjścia są dwa zdobyć upoważnienie, albo znaleźć inny tańszy ośrodek. Bardzo fajnie jest w http://dompodklonami.com.pl/ aczkolwiek nie wiem jak to cenowo wyjdzie z Pana ośrodkiem, trzeba by podzwonić i porównać.
Jedynie gdyby Babcia była ubezwłasnowolniona, mógłby Pan za nią decydować. W innym przypadku musi mieć Pan upoważnienie na piśmie...
Napisano 31 lipiec 2015 - 12:46
Koszty kosztami, ale starsi ludzie wolą mieszkać w domach opieki niż samemu w domu. Jak umarła moja babcia dziadek spakował się i zamieszkał http://www.domopiekipalac.pl/ Wybrał tą placówkę, bo są tu jego wszyscy koledzy. Dziadek teraz jest zadowolony. Na miejscu ma lekarzy, pięlęgniarki, które bardzo o niego dbają i zapewniają mu wszystko, czego mu potrzeba. Staramy się do odwiedzać kiedy tylko możemy. Przeważnie odnajdujemy go w wspólnej sali, uśmiechniętego i rozgadanego w gronie swoich znajomych.
Napisano 10 sierpień 2015 - 22:22
Mam niepełnosprawnego brata i 93 letniego ojca po dwukrotnym złamaniu kości udowej .Nie ma kto opiekować się bratem z głebokim upośledzeniem umysłowym, do czasu umieszczenia go w DPS . Jeśli zrezygnuję z pracy i wezmę urlop bezpłatny to czy przysługuje mi świadczenie pielęgnacyjne i w jakiej kwocie oraz jakie dokumenty muszę zgromadzic?
Napisano 11 sierpień 2015 - 12:17
Jeśli zrezygnuję z pracy i wezmę urlop bezpłatny to czy przysługuje mi świadczenie pielęgnacyjne i w jakiej kwocie oraz jakie dokumenty muszę zgromadzic?
Nie możesz wziąć urlopu bezpłatnego, musisz całkowicie zwolnić się z pracy, żeby otrzymać świadczenie pielęgnacyjne. O to, jakie dokumenty złożyć pytaj w ośrodku pomocy społecznej, tam też dowiesz się o wysokość zasiłku, bo do tej pory wynosi chyba 1000 zł miesięcznie, ale w najbliższym czasie jego kwota ma ulec niewielkiej podwyżce.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Guest_ - dziś, 00:01
Guest_ - wczoraj, 23:39
Guest_ - wczoraj, 23:13
Guest_Marta - wczoraj, 22:58
Guest_Magda - wczoraj, 22:48
koleżanka - wczoraj, 22:28
ZosiaA - wczoraj, 20:06
rei - wczoraj, 19:41
Arkadiusz Kędra - wczoraj, 19:05
Guest_Barbara N - wczoraj, 18:09
Guest_ - wczoraj, 17:59