Gość TaDI6 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 U siebie w aucie niestety nie mam podgrzewanych foteli.Co muszę zrobić żeby podgrzewane fotele zawitały na pokładzie?Czy mogę przerobić swoje obecne fotele np. jakimś uniwersalnym zestawem do podgrzewania foteli?Czy muszę raczej wymienić oba - kierowcy i pasażera?Samochód to Audi A4, ale wiem od kolegi z Passata B5, że tam jeśli nie było podgrzewania, bez problemu można było je zaadaptować z auta, które takie podgrzewanie miało.Wystarczyło pociągnąć przewody, pod tapicerką umieścić maty grzewcze i tyle.Czy tak jest w przypadku każdego auta?marzą mi się podgrzewane fotele tylko nie wiem jaki jest koszt montażu, jeśli nie trzeba by było zmieniać foteli to wystarczy mi jakieś 300 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pandora_wawa Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Widziałam kiedyś w jakimś hipermarkecie takie jakby pokrowce/maty co nakładasz na fotele (coś jak mityczne koraliki) i podłączasz do gniazda zapalniczki. Wygląda to wyjątkowo wiejsko, ale chyba podgrzewa... Sama bym się na coś takiego nie zdecydowała, ale może to jest najtańsze rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek300 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 To chyba gra nie warta świeczki.Pod tapicerką musisz ciągnąć przewody.Poza tym musisz zrobić włącznik, i przekaźnik.A na dodatek to nie wyobrażam sobie wsadzenia mat pod tapicerkę.Co? Rozprujesz fotel i potem zaszyjesz?Kup sobie maty ze sklepu motoryzacyjnego pod zapalniczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość espace III Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Ja kupilem tanie maty z wystawy ze sklepu. Działają super oczywiście uniwersalne. Wyjąłem sam sodek fotela nie prułem bo są one na spinki . Nakleiłem na gąbke zakryłem to spowrotem tapicerką i wygląda to oryginalnie . Dokupiłem oryginalne włączniki do podgrzewania podłączyłem a oryginalny włącznik został pod fotelem bo jest tam regulacja grzania a włącznik tego nie miał. Po skończeniu wygląda to jak oryginał a koszt tej zabawy wyszedł mnie 50 zł i dzień pracy. Polecam takie rozwiązanie bo jak zimą wsiadam do auta to 2 min u ciepło w tyłek a po chwili wyłączam i jade dalej . :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 W Łodzi jest firma, zdaje się mmaudio która zakłada takie podgrzewanie ponoć do każdego fotela, widziałem to kiedyś w zakupie kontrolowanym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ta_deo Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Właśnie dzisiaj to zrobiłem, czyli odświeżyłem oryginalne podgrzewanie fotelika w Peugeot 206 które niestety po 10 latach padło. Jak na razie jest OK . Firma MMAudio mieści się w Łodzi ul .Piotrkowska 276 ... wjazd po przeciwnej stronie Kościoła św. Mateusza - /katedra ewangelicka/ tel. 501973540 .Polecam ...bardzo dobra obsługa . ___ www.mmaudio.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokulkos Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Jak korzystałam z usług firmy Firmy MMAudio to zamontowane fotele działąją do dziś i nie ma z nimi większych problemów od dobrych czterech lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszP56 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 No to może pomyśl nad zastosowaniem maty grzewczej http://www.jbpartner.pl/pl_PL/p/MAT5-Mata-grzewcza-pod-tapicerke-3-stopniowa-regulacja/875?preview=true nie jest trudne w montażu jak sam się przekonasz. Do tego duża moc grzejna 40W oraz temperatura grzewcza to aż 70°C można więc naprawdę fajnie się ogrzać w te zimowe dni, które jeszcze przed nami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
givan Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Wydaje mi się, że wolałbym mieć to zrobione porządnie, jeśli masz fotele już dotknięte przez czas i kilometry, to może być to usprawiedliwienie na kupno nowszych - już z podgrzewaniem :) co do adaptowania z innego auta i obaw przez rozwaleniem foteli - myślę, że oddając do sprawdzonego zakładu nie zapłacimy za to majątku, a będzie to zrobione bardzo dobrze. Co do takich mat z hipermarketów - nie jestem przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi