Gość TaDI6 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Gdzie w Warszawie kupić winiety winietki? Wybieram się w podróż i nie wiem czy się kupić gdzieś u nas w Warszawie wszystkie winiety na raz za normalne pieniądze? Czy może muszę kupować np. do Czech czy na Węgry wszystko osobno?Bo to dużo zachodu, stresowania się etc.A nie chciałbym zarobić mandatu za brak winiety.Stąd też moje pytanie, gdzie kupujecie winiety? Czy dopiero za granicą czy może już u nas na miejscu? Jeśli da się kupić winiety w warszawie to proszę o informację gdzie i czy kosztuje to tyle, że się opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spokoloco Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 W Warszawie można kupic winietki w PZM, tu masz adresy, telefony i godziny działania: Biuro Turystyki Zarząd WarszawaMadalińskiego 20 lok 3A 22 8496904 9 - 17Sprzedaż winiet Warszawa ul.Górczewska 228 F 22 3858545 8 - 15.30Ale mają strasznie drogo (jakieś 20% marży) więc nie bardzo się opłaca. Ja zawsze kupuje na granicy w Cieszynie, w takiej budce jakby góralskiej zaraz za Polskim dawnym posterunkiem granicznym. Taki wjazd na parking, wjeżdzasz w prawo jeszcze przed granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pandora_wawa Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 potwierdzam, nie ma sensu kupować winietek w warszawie, ani nawet na trasie do granicy, bo marże sa powalające, najlepiej kupić winietki w cieszynie, wydaje mi się, ze punkty sprzedaży są czynne 24h, zdarzało mi się tam być późno w nocy i zawsze było otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolcia Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 może wydac się to dziwne, ale w Cieszynie na granicy też są różne ceny! trzeba kupować tam gdzie napisał spokoloco, po czeskiej stronie, bo Polacy mają drozej! Polak potrafi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spokoloco Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgadza się, tam czynne jest 24h/7 dni w tygodniu. Czyli więcej niż pobliskie stacje benzynowe (które zamykają swoje podwoje koło północy na jakieś pół godziny). Dlatego właśnie tam zawsze kupuje winietki. Jedyny problem - nie wystawiają faktur, ale rachunki. No i mimo, że prowadzą ten sklepik z winietami czesi, bez problemów mówią po Polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majones Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Ja winietki do Czech kupuję zawsze na ostatniej stacji benzynowej przed granicą, taki duży zajazd. Szkoda by mi było czasu latać za tym wcześniej po Warszawie, z dostępnością winiet nie ma nigdy problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolcia Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Majones, sprawdź tę czeską budkę o której pisaliśmy, badania rynku mówią, ze tam jest jednak najtaniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spokoloco Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 A i pamiętajcie, żeby zerwać z szyby winietki z poprzednich wyjazdów/lat. Za to też za granicą możecie dostać mandat. Na szybie może być tylko aktualna winietka na dany okres w danym kraju. Czyli jadąc przez Austrię, możesz mieć winietki Czeskie, Słowackie z poprzednich lat, wyjazdów itd. Ale Austryjacką możesz mieć tylko tą aktualną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Flip Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Polecam wysyłkowo kupić, jest prościej i wygodniej. Zamawiałem tutaj -> http://comeon.pl/winiety/ muszę powiedzieć, że realizacja szybsza niż się spodziewałem. Mają najtańszą wysyłkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbys Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 chyba dostajesz prowizje od zakupu -drogie jak diabli -lepiej kupować na granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SetkA Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Na www.winiety.com.pl jest zdecydowanie najniższa opłata za przesyłkę (kilka złotych mniej niż w pzm!) - to raz. Dwa - nie czeka się jak w pzm-ocie kilka dni, tylko wysyłają następnego dnia. 100% sprawdzone - zamawialiśmy już 2 razy. Za drugim razem wypadł spontaniczny wypad do Chorwacji na weekend "bożociałowy" - wysyłka kurierem była u nas następnego dnia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kam!L Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Kupowałem na winiety.com.pl i potwierdzam: obsługa ok, ceny winiet jak w pzm ale wysyłka tańsza i szybsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igos Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 W Wawce drogo .. ja na szczęscie jeżdże po całej Polsce i najtansze są w Żorach - mOP Rowień -Lotos , sprawdźcie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakarat Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 W kraju docelowym najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konradw Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ja zawsze kupuje po drodzie jak jade na MOP Rowień w Żorach. To ich strona www.a1.travel.pl Z tego co wiem maja tam najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ducho Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Ja zawsze kupuje po drodzie jak jade na MOP Rowień w Żorach. To ich strona www.a1.travel.pl Z tego co wiem maja tam najtaniej. Ja zawsze kupuje po drodzie jak jade na MOP Rowień w Żorach. To ich strona www.a1.travel.pl Z tego co wiem maja tam najtaniej. Fakt , potwierdzam - najtaniej mają a przejedziesz kawałek i ceny już inne na kolejnej stacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke45 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zawsze można winietki zamówić przez Internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi