Kategorie
Skocz do zawartości

Gdzie w Warszawie kupić winiety winietki?

Gość TaDI6

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie w Warszawie kupić winiety winietki? Wybieram się w podróż i nie wiem czy się kupić gdzieś u nas w Warszawie wszystkie winiety na raz za normalne pieniądze? Czy może muszę kupować np. do Czech czy na Węgry wszystko osobno?Bo to dużo zachodu, stresowania się etc.A nie chciałbym zarobić mandatu za brak winiety.Stąd też moje pytanie, gdzie kupujecie winiety? Czy dopiero za granicą czy może już u nas na miejscu? Jeśli da się kupić winiety w warszawie to proszę o informację gdzie i czy kosztuje to tyle, że się opłaca?

Gość spokoloco
W Warszawie można kupic winietki w PZM, tu masz adresy, telefony i godziny działania: Biuro Turystyki Zarząd WarszawaMadalińskiego 20 lok 3A 22 8496904 9 - 17Sprzedaż winiet Warszawa ul.Górczewska 228 F 22 3858545 8 - 15.30Ale mają strasznie drogo (jakieś 20% marży) więc nie bardzo się opłaca. Ja zawsze kupuje na granicy w Cieszynie, w takiej budce jakby góralskiej zaraz za Polskim dawnym posterunkiem granicznym. Taki wjazd na parking, wjeżdzasz w prawo jeszcze przed granicą.

Gość pandora_wawa
potwierdzam, nie ma sensu kupować winietek w warszawie, ani nawet na trasie do granicy, bo marże sa powalające, najlepiej kupić winietki w cieszynie, wydaje mi się, ze punkty sprzedaży są czynne 24h, zdarzało mi się tam być późno w nocy i zawsze było otwarte

Gość spokoloco
Zgadza się, tam czynne jest 24h/7 dni w tygodniu. Czyli więcej niż pobliskie stacje benzynowe (które zamykają swoje podwoje koło północy na jakieś pół godziny). Dlatego właśnie tam zawsze kupuje winietki. Jedyny problem - nie wystawiają faktur, ale rachunki. No i mimo, że prowadzą ten sklepik z winietami czesi, bez problemów mówią po Polsku.

Ja winietki do Czech kupuję zawsze na ostatniej stacji benzynowej przed granicą, taki duży zajazd. Szkoda by mi było czasu latać za tym wcześniej po Warszawie, z dostępnością winiet nie ma nigdy problemu.

Gość spokoloco
A i pamiętajcie, żeby zerwać z szyby winietki z poprzednich wyjazdów/lat. Za to też za granicą możecie dostać mandat. Na szybie może być tylko aktualna winietka na dany okres w danym kraju. Czyli jadąc przez Austrię, możesz mieć winietki Czeskie, Słowackie z poprzednich lat, wyjazdów itd. Ale Austryjacką możesz mieć tylko tą aktualną!

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 10 miesięcy temu...

Na www.winiety.com.pl jest zdecydowanie najniższa opłata za przesyłkę (kilka złotych mniej niż w pzm!) - to raz. Dwa - nie czeka się jak w pzm-ocie kilka dni, tylko wysyłają następnego dnia. 100% sprawdzone - zamawialiśmy już 2 razy. Za drugim razem wypadł spontaniczny wypad do Chorwacji na weekend "bożociałowy" - wysyłka kurierem była u nas następnego dnia!!

• 8 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Ja zawsze kupuje po drodzie jak jade na MOP Rowień w Żorach. To ich strona www.a1.travel.pl Z tego co wiem maja tam najtaniej. 

Ja zawsze kupuje po drodzie jak jade na MOP Rowień w Żorach. To ich strona www.a1.travel.pl Z tego co wiem maja tam najtaniej. 

Fakt , potwierdzam - najtaniej mają a przejedziesz kawałek i ceny już inne na kolejnej stacji

• 3 tygodnie później...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...