Gość gość Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 chodzi o to, gdzie moge sprawdzic ile gwiazdek ma dany samochod? czy to regula ze im wiekszy samochod tym lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oldcowboy Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Nie ma samochodów bezpiecznych, tak jak nie ma prędkości bezpiecznej. Np po pojawieniu się ABS wzrosła dość gwałtownie liczba wypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szerszeń Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Święta prawda. Na drodze jest tak, że albo sam się zabijesz, albo ciebie zabiją i nie pomogą żadne poduszki powietrzne, ABS i inne modne urządzenia. Bezpiecznie byłoby chyba tylko w jakiś niedużym czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oldcowboy Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 ten czołg to niegłupi pomysł. W age3ncji mienia wojskowego sprzedają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forted Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 A tutaj to kilka lat temat nie był odświeżany, więc się pod niego podczepię. Mianowicie moim zdaniem najbezpieczniejsze są „japończyki”, zwłaszcza toyoty. Przede wszystkim tego typu auto nadaje się zarówno na dłuższe, jak i krótsze trasy. Dodatkowo dla mnie bardzo ważnym czynnikiem, jeśli chodzi o pojazdy, jest bezpieczeństwo. Toyoty są bardzo bezpieczne i mało awaryjne, a jeśli ruszam w trasę z rodziną, muszę zadbać o bliskich. A przy okazji pytanko, na tym blogu wyczytałam, że wkrótce ma nastąpić kolejna podwyżka składek oc - http://www.info-ubezpieczenia.pl/ . W tym kontekście jakiego ubezpieczyciela byście polecili?mutex/ocfipreoqyfb/mutex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ilona1979 Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Kiedyś czytałam, że Polonez wypadał jako jeden z bezpieczniejszym samochodów w testach zderzeniowych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizing Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Warto zapoznać się z testami NCAP i porównać przed zakupem. Bezpieczeństwo gra moim zdaniem dużą rolę przy podejmowaniu decyzji o zakupie samochodu. Sprzedawcy w salonach często nie wiedzą zbyt dużo o konkurencji i warto samemu poszukać informacji jakie auto jest bezpieczne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mewar Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 wszystkie są bezpieczne o ile się nimi normalnie jeździ co nie, zdrowy rozsądek i minimum wyobraźni na drodze wystarczy żeby każdym autem przemieszczać się bezpiecznie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duruh Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 O właśnie, koleżanka dobrze prawi. Najlepszy bezpiecznik to ten w głowie kierowcy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan pawel 2 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 najbezpieczniejszy jest papa mobile pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość muniek Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Warto też się przyjrzeć jaką konstrukcję ma dany samochód np. rexton jest zrobiony na ramie i ma 8 punktów mocowania nadwozia, więc w razie wypadku większa szansa żeby pasażerowie wyszli cało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torcik66 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Moim zdaniem szukając sprawdzonego i bezpiecznego auta dla siebie warto również sprawdzić ofertę salonu HondaPlaza Warszawa w którym znajdziesz wszystkie najnowsze modele aut Hondy oraz szeroki wybór modeli używanych, które są sprawdzone zarówno pod względem technicznym i prawnym oraz co ważne są gotowe do jazdy. Najbezpieczniejsze wydają się być wyższe SUV-y dlatego sprawdź np. model CR-V bądź HR-V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamela Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Możesz na internecie posprawdzać. Ogólnie mazdy dobrze wypadają w testach, dlatego też ja jak kupowałam to się zdecydowałam na takie auto. Poza tym mamy niedaleko ich salon https://czestochowa.mazda-dealer.pl/i bardzo dobrą ofertę mi zaproponowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aligru Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Trudno tak wskazać. Każde auto jest niebezpieczne jak wpadnie w ręce kogoś nieodpowiedzialnego. Ogólnie teraz nowe samochody są robione w taki sposób, by te standardy bezpieczeństwa były jak najwyższe. Posprawdzaj sobie chociażby recenzje na https://www.auto-motor-i-sport.pl/ to zobaczysz że zdecydowana większość samochodów pod tym kątem prezentuje najwyższy standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość endi Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 A ja szukam samochodu z klasą, co polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Powiem krótko, jeśli zależy ci na samochodzie z klasą, który ma styl i nowoczesny design nie mówiąc już o komforcie samej jazdy, to przemyśl sobie jeden z modeli Porsche. Ja w salonie w Sopocie - w Porsche Centrum Sopot Auto LELLEK Group dokładnie, zdecydowałem się na nowego Macana. Parametry i wyposażenie takie, że głowa mała. Nawet żona jest pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saver Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 chodzi o to, gdzie moge sprawdzic ile gwiazdek ma dany samochod? czy to regula ze im wiekszy samochod tym lepiej?Wiadomo że niektóre samochody są bardziej bezpieczne od innych jednak podczas wypadku największą role odgrywa chyba prędkość. Oczywiście że suvy ze swoją masą będą bardziej bezpieczne niż małe kompaktowe auta, jednak kosztem 'wytrzymałości' dużych samochodów tracimy własciwości jezdne na pewno nie będą się one trzymać tak dobrze w zakrętach jak niżej osadzone pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Jeśli decydujesz się na zakup drogiego auta to koniecznie zadbaj o to, aby je zabezpieczyć przed kradzieżą. W swoim mercedesie mam zainstalowane niezawodne systemy antykradzieżowe od firmy Niedźwiedź-Lock. Polecam usługi tej firmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja Zamówiłem samochód bezpośrednio ze Stanów poprzez SP Automotive i jestem zadowolony z przebiegu transakcji. Polecam usługi tego pośrednika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi