Kategorie
Skocz do zawartości

jakie samochody sa bezpieczne?

Gość gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 lat później...

A tutaj to kilka lat temat nie był odświeżany, więc się pod niego podczepię. Mianowicie moim zdaniem najbezpieczniejsze są „japończyki”, zwłaszcza toyoty. Przede wszystkim tego typu auto nadaje się zarówno na dłuższe, jak i krótsze trasy. Dodatkowo dla mnie bardzo ważnym czynnikiem, jeśli chodzi o pojazdy, jest bezpieczeństwo. Toyoty są bardzo bezpieczne i mało awaryjne, a jeśli ruszam w trasę z rodziną, muszę zadbać o bliskich. A przy okazji pytanko, na tym blogu wyczytałam, że wkrótce ma nastąpić kolejna podwyżka składek oc - http://www.info-ubezpieczenia.pl/ . W tym kontekście jakiego ubezpieczyciela byście polecili?

mutex/ocfipreoqyfb/mutex

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Warto zapoznać się z testami NCAP i porównać przed zakupem. Bezpieczeństwo gra moim zdaniem dużą rolę przy podejmowaniu decyzji o zakupie samochodu. Sprzedawcy w salonach często nie wiedzą zbyt dużo o konkurencji i warto samemu poszukać informacji jakie auto jest bezpieczne. pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...

Moim zdaniem szukając sprawdzonego i bezpiecznego auta dla siebie warto również sprawdzić ofertę salonu HondaPlaza Warszawa w którym znajdziesz wszystkie najnowsze modele aut Hondy oraz szeroki wybór modeli używanych, które są sprawdzone zarówno pod względem technicznym i prawnym oraz co ważne są gotowe do jazdy. Najbezpieczniejsze wydają się być wyższe SUV-y dlatego sprawdź np. model CR-V bądź HR-V

• 9 miesięcy temu...

Trudno tak wskazać. Każde auto jest niebezpieczne jak wpadnie w ręce kogoś nieodpowiedzialnego. Ogólnie teraz nowe samochody są robione w taki sposób, by te standardy bezpieczeństwa były jak najwyższe. Posprawdzaj sobie chociażby recenzje na https://www.auto-motor-i-sport.pl/ to zobaczysz że zdecydowana większość samochodów pod tym kątem prezentuje najwyższy standard.

• 4 tygodnie później...

Powiem krótko, jeśli zależy ci na samochodzie z klasą, który ma styl i nowoczesny design nie mówiąc już o komforcie samej jazdy, to przemyśl sobie jeden z modeli Porsche. Ja w salonie w Sopocie - w Porsche Centrum Sopot Auto LELLEK Group dokładnie, zdecydowałem się na nowego Macana.  Parametry i wyposażenie takie, że głowa mała. Nawet żona jest pod wrażeniem.

• 6 miesięcy temu...

chodzi o to, gdzie moge sprawdzic ile gwiazdek ma dany samochod? czy to regula ze im wiekszy samochod tym lepiej?

Wiadomo że niektóre samochody są bardziej bezpieczne od innych jednak podczas wypadku największą role odgrywa chyba prędkość. Oczywiście że suvy ze swoją masą będą bardziej bezpieczne niż małe kompaktowe auta, jednak kosztem 'wytrzymałości' dużych samochodów tracimy własciwości jezdne na pewno nie będą się one trzymać tak dobrze w zakrętach jak niżej osadzone pojazdy.

• 1 rok później...

Jeśli decydujesz się na zakup drogiego auta to koniecznie zadbaj o to, aby je zabezpieczyć przed kradzieżą. W swoim mercedesie mam zainstalowane niezawodne systemy antykradzieżowe od firmy Niedźwiedź-Lock. Polecam usługi tej firmy!

• 2 lata później...
Gość Robert

Zamówiłem samochód bezpośrednio ze Stanów poprzez SP Automotive i jestem zadowolony z przebiegu transakcji. Polecam usługi tego pośrednika.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...