Kategorie
Skocz do zawartości

problem z rozliczeniem

Gość Pawel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pracuje w 2 szkolach poza terenem zamieszkania na 1 pit mam przychod-7927, koszty uzyskania przychodu-1302,dochod -6670,zaliczka-94, skladka na ubezpieczenie spol-1284, skladka na ubezp zdr -357 na 2 pit przychod 12292, koszty-1627, dochod 10664, zaliczka 261, skladka na spol-2117, skladka na zdrow-788 wiec z tego wynika jak sie dowiedzialem z Waszej pomocy( serdecznie dziekuje) ze suma moich kosztów wynosi 2929 limit do zezania moge miec 2441,54 tutaj jest różnica na moja niekorzysc 487,46/z tego 92,61 przypada do zwrotu do us/ z pit 1-policzono mi ulge 572,54 z pit 2- tez policzono mi ulge 572,54 w zeznianu ulga liczona jest wg skali tylko raz wiec mam do zwrotu 572,54 plus 92,61 wynik 665,15 ta kwota bedzie do zapłaty oczywiscie w zezaniu mog awyjsc roznive w zł zwiazane z zaokragleniami ,wnisek z tego jest taki ze w jedej z szkół liczono mi niepotrzebnie ulge a przez to dostwałem wiecej kasy miesięcznie.(zaswiadczenia zadnego o ta ulge nie podpisywalem, odciagano mi automatycznie) wiec jak rozumiem jak bedzie tylko w jednej szkole liczona ulga to i tak bede mial jakas doplate (mniej wiecej polowe tego co teraz)prosze poradzic co zrobic by nie miec zadnych doplat w przyszlym roku dziekujepsprosze powiedziec czy limit na pewno wynosi 2441,54 czy tez 2.300zl 94gr bo taka informacje widze w broszurce

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...