Kategorie
Skocz do zawartości

Daria

Gość Inwentaryzacja
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Inwentaryzacja
Witam Państwa i proszę o pomoc . Ksiegowa kazała mi rozliczyc inwentaryzację. W ogole nie wiem jak mam sie zabrać. Dostałam ksiegi inwentarzowe i mam w drukach gdzie była robiona inwentaryzacja wpisywać wartośc kwotową każdej pozycji . Komisja która przeprowadzała inwentaryzacji nie wpisywała dokładnie cech charakterystycznych danej rzeczy np. jest wpisane krzesła i ich ilość , a w ksiedze inwentarzowej mam wpisane np. krzesła tapicerowane czerwone, zielone, obrotowe itd. I teraz nie wiem jaką kwotę wpisać ???????????????

Księgowa powinna zwócić uwagę komisji(osobie odpowiedzialnej za spis)aby uzupełnili dane w pozycjach z którymi masz problem...jakich środków trwałych czy wyposażenia dotyczą . Może są wyposażeniem poszczególnych pomieszczeń,które powinny być opisane na arkuszach inwentaryzacyjnych np; biuro Prezesa..wiesz że tam są krzesła np: tapicerowane czerwone czy obrotowe, zakładam że jeżeli jest tych różnych krzeseł np:30 szt- to nie w jednym pomieszczeniu? W księgach inwentarzowych powinno być napisane w jakim pomieszczeniu znajdują się poszczególne rzeczy zakupione i wpisane jako wyposażenie. Pozdrawiam Mirasek

A tak wogóle, poszczególne pozycje powinny mieć numery inwentarzowe naklejone na każdym żrodku trwałym lub wyposażeniu.Takie same numery powinny być w ksiżce inwentarzowej i nie byłoby zadnego problemu nawet przy zmianie miejsca u żytkowania, co często się zdarza.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...