Gość Inwentaryzacja Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam Państwa i proszę o pomoc . Ksiegowa kazała mi rozliczyc inwentaryzację. W ogole nie wiem jak mam sie zabrać. Dostałam ksiegi inwentarzowe i mam w drukach gdzie była robiona inwentaryzacja wpisywać wartośc kwotową każdej pozycji . Komisja która przeprowadzała inwentaryzacji nie wpisywała dokładnie cech charakterystycznych danej rzeczy np. jest wpisane krzesła i ich ilość , a w ksiedze inwentarzowej mam wpisane np. krzesła tapicerowane czerwone, zielone, obrotowe itd. I teraz nie wiem jaką kwotę wpisać ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Księgowa powinna zwócić uwagę komisji(osobie odpowiedzialnej za spis)aby uzupełnili dane w pozycjach z którymi masz problem...jakich środków trwałych czy wyposażenia dotyczą . Może są wyposażeniem poszczególnych pomieszczeń,które powinny być opisane na arkuszach inwentaryzacyjnych np; biuro Prezesa..wiesz że tam są krzesła np: tapicerowane czerwone czy obrotowe, zakładam że jeżeli jest tych różnych krzeseł np:30 szt- to nie w jednym pomieszczeniu? W księgach inwentarzowych powinno być napisane w jakim pomieszczeniu znajdują się poszczególne rzeczy zakupione i wpisane jako wyposażenie. Pozdrawiam Mirasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daria Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewaz Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 A tak wogóle, poszczególne pozycje powinny mieć numery inwentarzowe naklejone na każdym żrodku trwałym lub wyposażeniu.Takie same numery powinny być w ksiżce inwentarzowej i nie byłoby zadnego problemu nawet przy zmianie miejsca u żytkowania, co często się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi