Gość tina Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Chcę zostać księgową. Nie wiem jednak, do której ze szkół się wybrać ( Liceum Ogólnokształcące lub Technikum Ekonomiczne: finanse i rachunkowość). Moje oceny: bdb z matematyki, bdb z angielskiego, bdb z polskiego, bdb z geografii. Nie wiem, która szkoła jest lepsza dla tej właśnie dziedziny. Chciałabym później kontynuować naukę na studiach ekonomicznych... Jestem między młotem a kowadłem... Proszę pomóżcie!!! Jeśli poszłabym do Liceum to jakie przedmioty miałabym wziąć za rozszerzone???? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość księgowa Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Jeśli pójdziesz do liceum ekonomicznego, to praktykę w księgowości będziesz mogła zacząć zaraz po ukończeniu liceum, a studiować zaocznie. Wiedza zdobyta w ekonomiku znacznie ułatwi Ci pracę.Oczywiście możesz też iść do liceum (chyba najlepiej na profil matematyczno -fizyczny) a następnie na studia. Ja osobiście kończyłam ekonomik (też kierunek finanse i rachunkowość), bo chciałam mieć zawód na wypadek gdybym nie miała się z czego utrzymać na studiach dziennych, ale skończyłam również studia dzienne - też kierunek finanse i rachunkowość. Twój wybór :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 też sądzę, że lepszy byłby ekonomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Księgowa Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Potwierdzam wybór Technikum - pod warunkiem że jesteś pewna że chcesz to robić !!! Praktyka jest bezcenna w każdym zawodzie. Jeśli przejdziesz od szarej księgowej do Ministra Finansów to będziesz SUPER MINISTREM !!!!! P O W O D Z E N I A i silnej woli. Księgowa - samouk......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tina Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Bardzo pomogły mi te wypowiedzi...szczególnie że jesteście Państwo w temacie. Teraz nie mam już wątpliwości co do wybrania szkoły. Księgową chce zostać NA PEWNO!!!! pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w 2008 roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dm Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 tez proponuje technikum ekonomiczne, bo w nim juz poznasz podstawy rachunkowosci i bedzie Ci łatwiej na studiach, a po studiach zawsze mozesz zrobic jeszcze podyplomowe studia z rachunkowosci i oczywiscie doskonalic swoja wiedze na kursach;) no i oczywiscie PRAKTYKA!!!! bez niej zginiesz :) pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość studentka Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 ja chcialabym również zostać księgową, obecnie studiuję zarządzanie jednak po licencjacie zamierza studiowac finanse i rachunkowość czy to wystarczy aby zostać księgową, czy nie są potrzebne kursy certyfikaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi