Kategorie
Skocz do zawartości

pomóżcie!!!

Gość tina
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zostać księgową. Nie wiem jednak, do której ze szkół się wybrać ( Liceum Ogólnokształcące lub Technikum Ekonomiczne: finanse i rachunkowość). Moje oceny: bdb z matematyki, bdb z angielskiego, bdb z polskiego, bdb z geografii. Nie wiem, która szkoła jest lepsza dla tej właśnie dziedziny. Chciałabym później kontynuować naukę na studiach ekonomicznych... Jestem między młotem a kowadłem... Proszę pomóżcie!!! Jeśli poszłabym do Liceum to jakie przedmioty miałabym wziąć za rozszerzone???? POMOCY

Gość księgowa
Jeśli pójdziesz do liceum ekonomicznego, to praktykę w księgowości będziesz mogła zacząć zaraz po ukończeniu liceum, a studiować zaocznie. Wiedza zdobyta w ekonomiku znacznie ułatwi Ci pracę.Oczywiście możesz też iść do liceum (chyba najlepiej na profil matematyczno -fizyczny) a następnie na studia. Ja osobiście kończyłam ekonomik (też kierunek finanse i rachunkowość), bo chciałam mieć zawód na wypadek gdybym nie miała się z czego utrzymać na studiach dziennych, ale skończyłam również studia dzienne - też kierunek finanse i rachunkowość. Twój wybór :)

Gość Księgowa
Potwierdzam wybór Technikum - pod warunkiem że jesteś pewna że chcesz to robić !!! Praktyka jest bezcenna w każdym zawodzie. Jeśli przejdziesz od szarej księgowej do Ministra Finansów to będziesz SUPER MINISTREM !!!!! P O W O D Z E N I A i silnej woli. Księgowa - samouk.........

Bardzo pomogły mi te wypowiedzi...szczególnie że jesteście Państwo w temacie. Teraz nie mam już wątpliwości co do wybrania szkoły. Księgową chce zostać NA PEWNO!!!! pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w 2008 roku!

tez proponuje technikum ekonomiczne, bo w nim juz poznasz podstawy rachunkowosci i bedzie Ci łatwiej na studiach, a po studiach zawsze mozesz zrobic jeszcze podyplomowe studia z rachunkowosci i oczywiscie doskonalic swoja wiedze na kursach;) no i oczywiscie PRAKTYKA!!!! bez niej zginiesz :) pozdrowienia

• 1 miesiąc temu...
Gość studentka
ja chcialabym również zostać księgową, obecnie studiuję zarządzanie jednak po licencjacie zamierza studiowac finanse i rachunkowość czy to wystarczy aby zostać księgową, czy nie są potrzebne kursy certyfikaty?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...