Gość ala Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Jestem na ryczałcie, nie rozliczam sie za pomoca kasy fiskalnej ale jestem na vat. Prosze o pomoc, jak w deklaracji vat 7 rozliczyć sprzedaż nieudokumentowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Jeżeli jesteś na VAT to wystawiasz za usługi fa VAT jeżeli osoba fizyczna nie życzy sobie fa to przyjmujesz zapłatę np;na KP a prowadzisz rejestr sprzedaż bezfakturowa gdzie wykazujesz wartość brutto(do zapłaty) na koniec dnia czy tygodnia/lub miesiaca od sumy bru wyliczasz netto i podatek należny wg poszczególnych stawek VAT jeżeli stosujesz niższe niż podstawowa.Np: brutto 2500 : 1,22= (2049,18 netto) x 22% = ( 450,82 pod.vat nalezny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Dziękuję za wyjaśnienie tego problemu, bardzo jestem Ci wdzięczna za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Bardzo proszę!!! Jak Ty pięknie podziękowałaś aż chce się pisać, i wiem że moja odpowiedź została odczytana, bo to różnie bywa Pozdrawiam Mirasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi