Gość AS Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Dostałam f-rę od klienta:"opłata consultingowa business pro"...Pomijam, że nie jest zarejestrowany jako czynny podatnik vat.Ale są niektóre czynności, które obowiązkowo podlegają pod vat.czy chodzi może o consuting? cokolwiek ten moj klint wymyślił.ja uważam, że powinien być rachunek, bez dwóch zdań!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 I masz rację - nie jest vatowcem i nie może wystawiać faktur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AS Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Ale opłata consultingowa business pro nie podlega pod vat?chodzi mi o to czy nie powinien się koniecznie zarejestrować, czy może nadal korzystać ze zwolnienia...Wystawia tylko rachunki na "pośrednictwo finansowe", ale to nie podlega obowiązkowi vat, póki nie przekroczy limitu oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Zależy co ma wpisane w klasyfikacji PKWiU - jeśli "doradztwo finansowe" to niestety będzie podlegał pod vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AS Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 oczywiście zajmuje się wszystkim i niczym, ale w regonie ma wpisane:66.19.Z pozostała działalność wspomagająca usługi finansowe, z wyłaczeniem ubezpieczeń i funduszów emerytalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi