Gość nowa Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Jestem dyrektorem ośrodka doskonalenia nauczycieli. Zorganizowałam na zamówienie gminy szkolenie. Szkolenie opłaca gmina. Kto powinien podpisać umowę zlecenie na kierownictwo szklenia dla mnie. Sama ze sobą?? Czy może Starosta? Z góry dziękuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość madzia Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Jeżeli gmina płaci, to powinna również stosowną Umowę Zlecenia sporządzić, a także rachunek za szkolenie wystawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowa Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Napisałam mało precyzyjnie. Gmina zamówiła szkolenie w powiatowym ośrodku doskonalenia nauczycieli. Szkolenie więc przygotował i przeprowadził ośrodek i to on wystawia za szkolenie rachunek Gminie. Kierownikiem szkolenia byłam ja( nikt z pracownikow nie wyraził zgody), ale jestem jednocześnie dyrektorem tego ośrodka i nie wiem czy mogę sama ze sobą podpisac umowę? Gmina na pewno tego nie moze zrobić, bo to nie jesyt mój organ prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość madzia Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Wtej sytuacji przykro mi ale nie wiem. Rozumiem, że jesteś dyrektorem PODN ale czy takie szkolenia nie są obowiązkiem waszym, jeżeli gmina płaci wam jako jednostce, czy firmie?? Jeżeli ktoś z pracowników by przeprowadzał, to też Umowę Zlecenia z nim podpisujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowa Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Jako PODN organizujemy doradztwo dla nauczycieli. Możemy również organizować inne formy np. zlecone przez zainteresowane instytucje. Pracownicy czyli doradcy prowadzą konferencje metodyczne w ramach obowiązków doradcy. Jeśli organizujemy większą formę potrzebny jest ktoś kto to zorganizuje, załatwi, podpisze umowy z wykładowcami z zewnątrz, zrobi ewaluacje itp. czyli kierownik formy. I za to płacę dodatkowo,nie da się tego robić wramach 1/4 etatu doradcy, a innych pracowników nie mam. Gmina nie jest moim organem prowadzącym, jesteśmy jednostką powiatową. A płaci nam za zorganizowanie szkolenia tak samo jakby musiała zapłacić każdej innej firmie szkoleniowej z kraju czy WOM-owi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alba Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Mam pytanie, kto podpisuje np: Dyrktorowi delegacje gdy wyjeżdza na skolenia.Czy macie Z-cę Dyrektora, bo u nas w takim przypadku to on składa podpis na takim dokumencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 ~Do Alba Dyrektorowi zawsze podpisuje albo wójt, prezydent, starosta lub burmistrz. To wszystko zależy pod kogo podlegacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Dyrektorowi wszelkie dyspozycje wydaje jego zwierzchnik. Nie masz nikogo nad sobą Nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi