Kategorie
Skocz do zawartości

Korekta faktur rozlicznych gotówkowo

Gość Łukasz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Prowadzę usługi w zakresie budownictwa, współpracuje głównie z klientami indywidualnymi, w związku z tym płatności zwykle odbywają się gotówką. Niestety okazało się że naliczałem 7%VAT a powinno być 22%. I tu nie ma problemu bo oczywiście wystawię faktury korygujące i dopłacę podatek. Jednak przy wystawianiu tych faktur przeważnie nie brałem podpisu osób które je odbierały z racji tego że była to gotówka. Czy teraz na tych korektach do faktur rozliczanych gotówkowo muszę mieć podpisy osób którym te faktury wystawiłem, ponieważ jest to spory kłopot (działam na terenie całego kraju i ok tygodnia zajęło by mi odwiedzenie tych wszystkich klientów nie wspominając już o kosztach). Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Łukasz

Mam podobny problem. Czyli rozumiem że nie ma żadnego znaczenia czy faktura była gotówkowa czy przelewowa? Pytam ponieważ faktury gotówkowe nie muszą być podpisywane, a przelewowe tak. Myślałem że te same zasady stosuje się do korekt wystawianych do tych faktur.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...