Gość Marzanna Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Do kiedy należy składać w zakładzie pracy PIT-12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adulaa Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 do 10.01.2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Tak zgadzam się z Adulaa do 10 stycznia i jeszcze jedna uwaga - jeżeli chcemy zkorzystać z ulgi na dzieci to też może rozliczyć pracownika pracodawca należy wtedy złożyć odrębne od PIT 12 oświadczenie napisane na kartce papieru że spełnia warunki do uzyskania ulgi na dzieci oraz podać liczbę wychowywanych dzieci ich wiek z określeniem kwoty przysługującego odliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adulaa Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Mirasek ma całkowita racje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 na jakim pit rozlicza pracodawca własnego pracownika na jego wniosek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 No wiesz....!??? Na PIT 40 tylko jak będzie chciał odliczyc ulgę na dzieci to pamiętaj że pierwszą zaliczkę podatku z wynagrodzenia musisz mu odliczyc, tak jak nakazuje ustawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zapytanie Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 mam pytanie,czy to prawda,jesli chce sie żeby zakład pracy rozliczał to musi miec pracownik przepracowany pełny rok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pauletta Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Witam.Mam pytanie.Zostałam rozliczona przez zakład pracy i wyszła mi nadpłata podatku.Co w takiej sytuacji??Czy te pieniądze do mnie wrócą?Czytałam,że z tej nadpłaty zakład powinien pobierać podatek dochodowy zamiast z pensji.Wypłata marcowa na koncie,a nadpłaty brak:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 nadpłata podatku z rozliczenia przez pracodawcę powinna być uwzględniona w marcu przy wyliczaniu zaliczki na podatek od wynagrodzenia, a zatem wypłata powinna być większa - dowiedz się u pracodawcy jak rozliczyli nadpłatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaja Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 wynajmuje mieszkania i z tego tytułu mam dochód, odprowadzam od tego podatek i rozliczam się PITEM w urzędzie skarbowym do 20.01. każdego roku.Oprócz tego pracuję w zakładzie państwowym. Księgowa powiedziała mi, ze teraz będę musiała się sama rozliczyć , przez ten wynajm. Jak to jest , może jej sie nie chce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Zależy jak rozliczasz najem. Jeśli na zasadach ogólnych - to rację ma księgowa, bo dochody z pracy i najmu musisz rozliczyć na pit-36 razem. Jeśli najem jest na zasadach ryczałtu, to księgowa powinna cię rozliczyć z etatu, a ty najem rozliczasz na pit-28 oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 moim zdaniem kaja rozlicza najem ryczałtem, bo pisze, że rozlicza się PITEM do 20.01 każdego roku - nie wiem dlaczego akurat do 20-go, bo termin na PIT-28 jest do końca stycznia /jak pisze Ruda/ ale ciekawe jak ona to wytłumaczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi