Gość marek Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Mam pytanie czy od ekwiwalentu za pranie odzieży potrąca sie jakieś składniki (podatek składki społeczne) czy nie??? I jak to księgować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Witaj! Od wypłat ekwiwalentów dotyczących BHP(środki ochrony indywidualnej Rozdział IX kod.Pracy)nie nalicza się składek ZUS ani pod.dochodowego. Art.257.7(małe siedem ale nie umiem tego zapisać -SORKI)& 4 odzież i obuwie oraz art.257.9 &3(dopuszczenie do pracy) Na temat księgowania nie napisałeś czy prpwadzisz pełną księgowość czy KPiR Pozdrawiam Mirasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marysia Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 dziekuje ja tez skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Bardzo proszę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 dziekuję za szybka i dokładna odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iza Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Jeżeli pracownik w danym miesiącu jest na urlopie wypoczynkowym to czy należy mu się ekwiwalent za cały miesiąc, cz wyliczony proporcjonalnie za dni pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Jeżeli pół miesiąca to należy mu się połowa ekwiwalentu,jeżeli więcej jak połowa to wcale.Np:22 dni robocze(statystyczne) i 11 dni nieobecny to połowa jeżeli 12 dni nieobecny to wcale tak mi kazano przez BHP-owca naliczac ekwiwalenty za pranie i tak u siebie robię.Jeżeli w regulaminie wypłat napiszesz że wypłacacie proporcjinalnie do dni pracy będzie dobrze.Od tego roku zmieniłam zasady wypłat i będę naliczała proporcjonalnie - wypłacam raz na kwartał płacę 30zł na miesiąc.Pozdrawiam Mirasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 10 zł miesiecznie to dobra kwota Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 u mnie pracpwnicy fizyczni otrzymuja 10 zł a pracownicy umysłowi 7 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi