Gość Wioletta Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Mam fakturę ze stacji paliw za olej napędowy - nie ma tam wpisanego nru rejestracyjnego. Czy z tej fry mogę odliczyć VAT ? Jeśli nie, to jak mam postąpić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wioletta Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Nikt nie umie poradzić ? Może dodam, że to samochód "z kratką". Ale na fakturze numeru brak !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorzia Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 aby odliczyć VAT z tej fakturki musi być nr rej.pojazdu Można by na tej stacji poprosić aby na tej fakturze dopisali wam ręcznie nr rej i przybili pieczęć i podpisali. Na pewno nie można do takiej faktury wystawiać noty korygującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wioletta Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Dzięki, dorzia. Też myślałam, że VAT w tym przypadku nie jest do odliczenia. Uff, zdążyłam - dzięki Tobie - że nie ujęłam jej do ewidencji zakupu VAT, uff... Dziękuję raz jeszcze. A co do tego uzupełnienia o ten numer i parafkę, to ... nie wiem, może się uda. W każdym razie dzięki. Pozdrawiam. (ha, tylko jak przekonać moją szefową... - czuję, będą kłopoty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi