Kategorie
Skocz do zawartości

zfśś - dofinansowanie

Gość iwa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pracownica została zatrudniona na 1/2 etatu od 01.07.2009r. w grudniu bedzie korzystala z urlupu i naleznej jej wypłaty kwoty "wczasów pod gruszą" ZFŚŚ. Mam pytanie czy nalezy jej się cała kwota czy połowa w zwiazku z tym ze pracuje pół roku ?? Proszę o radę

Oczywiście komisja socjalna może zdecydować inaczej i wypłacić całość podpierając się argumentem socjalnym, że ta 1/2 etatu to jedyne miejsce zatrudnienia i osoba ta ma niskie dochody.Myślę że decyzję powinien podjąć dyrektor.

wg mnie należy jej się w pełnej wysokościa na przyszłość takie sprawy zabezpiecza się zapisem w regulaminie, np. "do dofinansowania do wypoczynku letniego uprawnieni są pracownicy którzy przepracują minimum 9 (lub 6 lub 10 wg uznania) m-cy"

Według mnie żadne świadczenie ze środków ZFŚS nie powinno być uzależnione od wymiaru etatu, okresu zatrudnienia. Powinna być brana tylko sytuacja życiowa, rodzinna i materialna. Tyle teoria. Właśnie się zastanawiam, bo moja poprzedniczka dzieliła bony wg. etatów i okresu zatrudnienia i dochodów. Jak wy to robicie?

An - pokaz paniusiom ustawę o zfśs i powiedz, że zainteresujesz sprawa PIP. To jest dyskryminacja i tyle. Po za tym te paniusie wybrane sa przez załogę i maja jej interesy reprezentować. Moze trzeba się skrzyknac i je zmienic?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...