Gość iwa Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Pracownica została zatrudniona na 1/2 etatu od 01.07.2009r. w grudniu bedzie korzystala z urlupu i naleznej jej wypłaty kwoty "wczasów pod gruszą" ZFŚŚ. Mam pytanie czy nalezy jej się cała kwota czy połowa w zwiazku z tym ze pracuje pół roku ?? Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qlka Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Odpis na ZFŚS na tą osobę jest proporcjonalny do czasu zatrudnienia więc wypłaciłabym też proporcjonalnie, czyli połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qlka Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Oczywiście komisja socjalna może zdecydować inaczej i wypłacić całość podpierając się argumentem socjalnym, że ta 1/2 etatu to jedyne miejsce zatrudnienia i osoba ta ma niskie dochody.Myślę że decyzję powinien podjąć dyrektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uśka Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 wg mnie należy jej się w pełnej wysokościa na przyszłość takie sprawy zabezpiecza się zapisem w regulaminie, np. "do dofinansowania do wypoczynku letniego uprawnieni są pracownicy którzy przepracują minimum 9 (lub 6 lub 10 wg uznania) m-cy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kk Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 wysokość świadczenia nie może myć uzależniona od wymiaru zatrudnienia ( a zatem i wniesienia odpisu), kryterium przyznawania jest sytuacja socjalna pracownika. Inne podejście jest złamaniem ustawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madda Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Według mnie żadne świadczenie ze środków ZFŚS nie powinno być uzależnione od wymiaru etatu, okresu zatrudnienia. Powinna być brana tylko sytuacja życiowa, rodzinna i materialna. Tyle teoria. Właśnie się zastanawiam, bo moja poprzedniczka dzieliła bony wg. etatów i okresu zatrudnienia i dochodów. Jak wy to robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iw Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Nie należy przyznawać świadczeń z funduszu socjalnego proporcjonalnie do etatu,jest to niezgodne z ustawą. Bierze sie pod uwagę tylko sytuację zyciową, materialna i rodzinną i wg tego się róznicuje świadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość an Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Tak, dofinansowanie z funduszu socjalnego powinno być wg kryterium dochodowego, a nie stazu pracy czy wysokości etetu, ale niestety u nas tak nie jest.Paniusie zarządzające funduszem napisały że trzeba przepracować rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 An - pokaz paniusiom ustawę o zfśs i powiedz, że zainteresujesz sprawa PIP. To jest dyskryminacja i tyle. Po za tym te paniusie wybrane sa przez załogę i maja jej interesy reprezentować. Moze trzeba się skrzyknac i je zmienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi