Gość Wiola24 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 W informacji podatkowej PIT 11 za 2007 r.wystawionym przez pracodawce znalazły się "inne zródła dochodów",których w rzeczywistości nie otrzymałam.Miały być to bony świąteczne z ZFSS.Gdy próbowałam wyjaśnić tą sytuację pracodawca oznajmił, że bony otrzymała inna osoba,której nie mógł ich dać.Oznajmiłam ,że nie wyrażam zgody aby kwota z innych zródeł dochodów znalazła się w mojej informacji podatkowej PIT 11 skoro jej nie otrzymałam (tylko inna osoba).Pracodawca powiedział że nic w tej sprawie nie zrobi i tak musi już zostać.Co mam robić,gdzie się zwrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 napisz oficjalne pismo w którym zaznacz ze wymienonych kwot ni eptrzymałas i żadasz sprostowania pit 11 w terminie 7 dni od daty otrzymania przez pracodawce ,nastepnie zaznacz ze w przypadku gdy nie otrzymasz sptostowanego pit o zaistniałej sytacji powiadomisz urzad skarbowy własciwy dla pracodawcy-gwarantuje ze poskutkuje -pismo napisz z kopia która potwierdzona o odbiorze zachowaj.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość H Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 A nie byłaś czasami na zasiłku chorobowym z ZUS ?Czasami ZUS przysyła informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiola24 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Byłam na zwolnieniu lekarskim 100% płatnym, bo byłam w ciąży.W PIT 11 w " innych zródłach dochodów" nie był ujęty zasiłek z ZUS, miały być to bony z ZFSS, których nie dostałam, bo nawet potwierdził to pracodawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi