Gość ania Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 bardzo proszę o pomoc. Prowadzę małą firmę uslugową opłacam podatek dochodowy w formie ryczałtu. W sierpniu ub. roku osiągnęłam przychód w kwocie 5000 zł jednak na skutek pomyłki zapłaciłam zamiast 275 zł tylko 225 zł (przychód opodatkowany według 5,5% stawki). Kwotę 5000 zł wpisałam do ewidencji przychodów z myślą że podatek jest odprowadzony poprawnie. Teraz wypełniam PIT 28 i zauważyłam te pomyłkę. Co mogę z tym problemem zrobić? Czy mogę normalnie wypełnić PIT i dopłacić 50 zł przy jego składaniu? Jeszcze jedno, czy mogę odliczyć składkę na ubezpieczenie zdrowotne jeśli płacę podwójną stawkę do KRUS-u. Bardzo poszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość księg. Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 musisz dopłacić 50 zł wraz z odsetkami . Nie możesz odliczyć składek KRUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiatr Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 nie możesz odliczyć, zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sowa Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 a może możesz, nie wiem, zgaduję, ale przemyśl to, doczytaj w przepisach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi