Kategorie
Skocz do zawartości

Mniej firm będzie musiało prowadzić pełną księgowość

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie weszłam w pełna rachunkowość. Odbywalo sie to na wariackich papierach bo do 15 stycznia łudziłam sie , ze zapowiadane szumnie przez polityków , a rozdmuchiwane przez prasę podwyzszenie progu wejdzie w zycie jeszcze w 2008 roku.Bardzo prosze wobec tego nie macić juz ludziom wiecej w głowach. Kto musiał wejść w ksiegi juz to zrobił i bedzie je prowadził do końca roku co najmniej. Poniósł koszty na wdrozenie programu i na sam program ( w naszym przypadku to koszt 4800,00 ).Podpisał aneks do umowy z ksiegową , lub z biurem rachunkowym .Z pewnościa po poczynieniu takich nakładów zapowieź mozliwości powrotu na KPiR w trakcie roku wzbudzić moze jedynie rozgoryczenie o niepotrzebnym ponoszeniu tego typu wydatków .Więc prośba ...nie majstrujcie juz przy tej ustawie i nie próbujcie na silę ja wprowadzać jeszcze w tym roku....raczej zdążcie przed końcem roku po to by była mozliwość zaplanowania co i jak w 2009 roku.

• 4 tygodnie później...
Gość dedektywleon
obiecanki sasanki a podatnikowi koszmar i wyższe koszty,kogo to obchodzi przecież ci ludzie co rządzą są tak nieudolni że,sami nić nie potrafią np.tusk malował kominy,całe grono ekipy po tylko czekał.o na garnuszek rządowy i przywileje i poprawę własnego bytu nic więcej,urzędnicy skarbowi są za utrudnianiem w prowadzeniu działalności bo mągą się przy okazji całkiem dobrze obłowić,bo cała kadra kierownicza to komuszki,którzy żyją z niewiedzy ludzkiej,policja coraz częściej pokazuje łancuchy,aresztowania i świat dziennikarski zarabia potężne pieniądze i mąci ludzią w głowie

• 5 miesięcy temu...
Gość księgowa
-księgowacoś okropnego-brak stabilizacji, do 2006r. prowadziliśmy księgi r-we bez sensu, w 07 ks.przych. i tak miało zostać,w 08 do maja było słabo z przych. w czerwcu udało się "podłapać" piękną robotę przez co wpadniemy w księgi. Myślę że w następne lata nic podobnego nam się nie trafi.Koszmar dla Szefa - koszmar dla gsięgowej jak nie wykazać przychodów -niestety tak jest.Jestem załamana - do czego prawo zmusza firmy ???Też uwazam że próg powinien być conajmniej 1,5m euro.lub więcej.

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...