Admin Księgowość Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zwiększenie do 1,2 mln euro progu przychodów, obligującego do prowadzenia ksiąg rachunkowych, przewiduje złożony w Sejmie projekt nowelizacji ustawy o rachunkowości. Powrót do artykułu: Mniej firm będzie musiało prowadzić pełną księgowość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iga Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Wlasnie weszłam w pełna rachunkowość. Odbywalo sie to na wariackich papierach bo do 15 stycznia łudziłam sie , ze zapowiadane szumnie przez polityków , a rozdmuchiwane przez prasę podwyzszenie progu wejdzie w zycie jeszcze w 2008 roku.Bardzo prosze wobec tego nie macić juz ludziom wiecej w głowach. Kto musiał wejść w ksiegi juz to zrobił i bedzie je prowadził do końca roku co najmniej. Poniósł koszty na wdrozenie programu i na sam program ( w naszym przypadku to koszt 4800,00 ).Podpisał aneks do umowy z ksiegową , lub z biurem rachunkowym .Z pewnościa po poczynieniu takich nakładów zapowieź mozliwości powrotu na KPiR w trakcie roku wzbudzić moze jedynie rozgoryczenie o niepotrzebnym ponoszeniu tego typu wydatków .Więc prośba ...nie majstrujcie juz przy tej ustawie i nie próbujcie na silę ja wprowadzać jeszcze w tym roku....raczej zdążcie przed końcem roku po to by była mozliwość zaplanowania co i jak w 2009 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dedektywleon Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 obiecanki sasanki a podatnikowi koszmar i wyższe koszty,kogo to obchodzi przecież ci ludzie co rządzą są tak nieudolni że,sami nić nie potrafią np.tusk malował kominy,całe grono ekipy po tylko czekał.o na garnuszek rządowy i przywileje i poprawę własnego bytu nic więcej,urzędnicy skarbowi są za utrudnianiem w prowadzeniu działalności bo mągą się przy okazji całkiem dobrze obłowić,bo cała kadra kierownicza to komuszki,którzy żyją z niewiedzy ludzkiej,policja coraz częściej pokazuje łancuchy,aresztowania i świat dziennikarski zarabia potężne pieniądze i mąci ludzią w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biegły księgowy Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 uważam że próg 1,2 m euro jest zbyt niski bo ceny inflacja kurs złotego do euro ,już rządzący powinni ustalić 2,50 milona euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość księgowa Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 -księgowacoś okropnego-brak stabilizacji, do 2006r. prowadziliśmy księgi r-we bez sensu, w 07 ks.przych. i tak miało zostać,w 08 do maja było słabo z przych. w czerwcu udało się "podłapać" piękną robotę przez co wpadniemy w księgi. Myślę że w następne lata nic podobnego nam się nie trafi.Koszmar dla Szefa - koszmar dla gsięgowej jak nie wykazać przychodów -niestety tak jest.Jestem załamana - do czego prawo zmusza firmy ???Też uwazam że próg powinien być conajmniej 1,5m euro.lub więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi