Gość pijka Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 witajcie i pomóżcie mi jak możecie.pracując w szkole nauczyciele dostają wypłatę z góry i z dołu na początku miesiąca i na końcu .Z góry musza mieć na koncie do 2dnia danego miesiąca. Problem mój polega na tym , że nasz dyrektor dostał np.2 pażdziernika wypłatę a 6-tego pażdziernika został burmistrzem. zwrócił nam wypłatę na konto , a ja mam problem z zaksięgowaniem tego zwrotu pomóżcie mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Ja przyjąłbym na dochody. Paragraf chyba 097. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ktos Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 zwrot brutto- 231/4(4010)zwrot skł.zus płaconych przez pracodawcę-229/4(4110,4120)zwrot składek płaconych przez pracownika - 229/231zwrot podatku -225/231zwrot przez pracownika wypłaty - 130/231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość madzia Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Dokładnie tak jak napisał ktoś. Zwrot wynagrodzenia dot. bieżącego roku nie jest dochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość księgowa Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 ~maciej jak byś tak ochoczo oddał kilka razy na dochody to zabrakło by ci na wynagrodzenia,bo przecież w to miejsce zatrudniasz nową osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pijka Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 jestem wam bardzo wdzięczna - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Madziu "Dokładnie tak jak napisał ktoś. Zwrot wynagrodzenia dot. bieżącego roku nie jest dochodem." w jednostkach państwowych dodajmy. W samorządowych jest jak najbardziej dochodem - chyba, że Rada Gminy uchwali inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość księgowa Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 ~mandziola Urząd Marszałkowski,Wojewódzki Urząd Pracy to jednostki samorządowe a w nich jest też dochodem więc skąd takie Twoje informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość księgowa Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 sorry pomyłka...... a w nich tez nie jest dochodem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Zacytowałam w ptaszkach Madzię.. po Twoim poście juz te "nie" mi sie popitoliło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pijka Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 jestem szkołą samorządową, alenie jest to moim dochodem hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 //prawo.money.pl/akty-prawne/ujednolicone-akty-prawne/prawo-finansowe-i-bankowe/rozporzadzenie%3Bministra%3Bfinansow%3Bz%3Bdnia%3B29%3Bczerwca,2006,116,784,DU,2350.html& 10 i $11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qlka Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 //prawo.money.pl/akty-prawne/ujednolicone-akty-prawne/prawo-finansowe-i-bankowe/rozporzadzenie%3Bministra%3Bfinansow%3Bz%3Bdnia%3B29%3Bczerwca,2006,116,784,DU,2350.htmlparagraf 12Na rachunkach bieżących wydatków państwowych jednostek budżetowych dokonywane są operacje dotyczące:pkt 3) wpływów z tytułu zwrotu wydatków dokonanych w tym samym roku, w którym poniesiono wydatki; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi