Gość aga Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dostałam dzisiaj fv za program ksiegowy-abonament na rok 2008 z datą 31.12.2007 i datą płatności 31.12.2007-przedpłata. w koszty którego roku go zaliczę? a vat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delka Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 w koszty roku 2008, a VAT,jeżeli dzisiaj otrzymałaś fakturę to powinnaś odliczyć w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 a jesli aga prowadzi kpir i to metodą kasową uproszczoną-to ksieguje faktury w dacie wystawienia do kosztów - - co o tym sądzisz delko? vat do stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delka Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Jak najbardziej, zgadzam się z tym co piszesz maju o metodzie uproszczonej. Aga bardzo nieprecyzyjnie zadała pytanie. Mi się wszystko kojarzy z księgami, więc odpowiedziałam właśnie pod tym kątem. Ale dobrze byłoby, gdyby aga sobie trochę o tym poczytała, bo mam wrażenie, że nie wie o metodzie uproszczonej i memoriałowej, skoro pyta o koszty (aga- bez obrazy - sięgnij do ustawy podatkowej).Akurat ten przypadek bardzo łatwo zakwalifikować, znając zapis ustawy i mając świadomość wybranej metody. Są przypadki dużo bardziej wątpliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi