Gość Lucfa Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Czy jest możliwość zastąpienia paczek dla dzieci z ZFŚS np. dając możliwość zakupu rodzicom "czegoś" na rachunek/fakturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzychu Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 skoro paczki dla dzieci , to śadze ze Mikołajkowe...wiecuwazam , ze głupota byyłoby zastepowanieni Mikołaja czymklowiek :) sorry, ale mozemy zastapic bon -zapomoga, ale paczka Mikołajkowa to specyficzny prezenta -dla dziecka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 wg mnie jest taka możliwość przy uwzględnieniu kryterium dochodowego uprawnionych pracownikówale co miałoby być to "coś" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lucfa Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Już "sto" lat firma nie organizuje mikołajkowych zabaw dla dzieci, więc trudno mi mówić o paczkach na Mikołaja, poza tym dzieci od kilku lat zamiast na 6 grudnia to dostają paczki na Święta....po prostu. zakup paczki w mojej firmie oznacza zakup reklamówki słodyczy i tyle. szkoda mi tych dzieci które nie mogą jeść słodyczy, bo im po prostu przykro a nikt się w firmie nie interesuje czy komuś potrzeba coś innego niż kilogramy cukru. Chciałam żeby rodzic miał wybór, mógł iść do sklepu i kupić to co jest mu potrzebne dla dziecka (buty, ubrania, jeśli chce niech kupi słodycze,ale żeby miał wybór a nie tuczył dzieci słodyczami). Zakup miałby być na fakturę i też honorowane faktury tylko z żywieniówki i artykuły dziecięce lub drobna elektronika (skoro dzieci marzą o mp3 na święta niech rodzic ma możliwość zakupu). Tylko czy jest to zgodne z prawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qlka Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Może prościej byłoby wypłacić rodzicom dofinansowanie do paczek dla dzieci?U nas (budżetówka) była kontrola wydatków funduszu socjalnego i nikt się tego nie czepiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uśka Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 ja też tak robię, że doliczam rodzicom (oczywiście komisyjnie, a nie że ja sama :)) zróżnicowane pod względem dochodu do talonów na święta a w tym roku dajemy gotówkę na święta + gotówka dla dzieci a rodzice robią z tym co chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lucfa Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Nie mogę wypłacić gotówki:(( Zarządzenie szefa(zresztą całkowicie poroniony pomysł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 a szef się nie daje przekonać tymi słusznymi argumentami na temat nadmiaru słodyczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Duża ta Twoja firma? Policz ile masz chłopców ile dziewczynek.. kup jedym lalki drugim samochodziki (uproszczenie). Bo jesli ktos kupuje na firmę i kazdy w innym sklepie - to podejrzane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eska Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 w praktyce u mnie-mąż rok temu przyniósł dwie reklamówki słodyczya moje dzieci są takie ,że jedzą bez umiaruby tego uniknąć po prostu je schowałam i wydzielałam po trochu:-)w tym roku wolałabym własnie kupić im choćby owocealbo zabawkisama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 ja sie dogaduje w jednym z lokalnych marketow gdzie asortyment spory, ze pracownicy ida i kupuja za konkretna kwote to co chca dla dziecka-na paragon, ja dostaje fakture do zapłaty, gdzie widnieja różne rzeczy, opisuje fakture ze z zakupionych produktow przygotowano paczki dla dzieci pracownikow na mikolaja i juz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi