Kategorie
Skocz do zawartości

Czym mogę zastapić paczki z ZFŚS

Gość Lucfa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

skoro paczki dla dzieci , to śadze ze Mikołajkowe...wiecuwazam , ze głupota byyłoby zastepowanieni Mikołaja czymklowiek :) sorry, ale mozemy zastapic bon -zapomoga, ale paczka Mikołajkowa to specyficzny prezenta -dla dziecka!

Już "sto" lat firma nie organizuje mikołajkowych zabaw dla dzieci, więc trudno mi mówić o paczkach na Mikołaja, poza tym dzieci od kilku lat zamiast na 6 grudnia to dostają paczki na Święta....po prostu. zakup paczki w mojej firmie oznacza zakup reklamówki słodyczy i tyle. szkoda mi tych dzieci które nie mogą jeść słodyczy, bo im po prostu przykro a nikt się w firmie nie interesuje czy komuś potrzeba coś innego niż kilogramy cukru. Chciałam żeby rodzic miał wybór, mógł iść do sklepu i kupić to co jest mu potrzebne dla dziecka (buty, ubrania, jeśli chce niech kupi słodycze,ale żeby miał wybór a nie tuczył dzieci słodyczami). Zakup miałby być na fakturę i też honorowane faktury tylko z żywieniówki i artykuły dziecięce lub drobna elektronika (skoro dzieci marzą o mp3 na święta niech rodzic ma możliwość zakupu). Tylko czy jest to zgodne z prawem?

ja też tak robię, że doliczam rodzicom (oczywiście komisyjnie, a nie że ja sama :)) zróżnicowane pod względem dochodu do talonów na święta a w tym roku dajemy gotówkę na święta + gotówka dla dzieci a rodzice robią z tym co chcą.

w praktyce u mnie-mąż rok temu przyniósł dwie reklamówki słodyczya moje dzieci są takie ,że jedzą bez umiaruby tego uniknąć po prostu je schowałam i wydzielałam po trochu:-)w tym roku wolałabym własnie kupić im choćby owocealbo zabawkisama

ja sie dogaduje w jednym z lokalnych marketow gdzie asortyment spory, ze pracownicy ida i kupuja za konkretna kwote to co chca dla dziecka-na paragon, ja dostaje fakture do zapłaty, gdzie widnieja różne rzeczy, opisuje fakture ze z zakupionych produktow przygotowano paczki dla dzieci pracownikow na mikolaja i juz:)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...