Gość monika Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 przejęłam dokumentację księgową z biura rachunkowego (pełna księgowość)i mam pytanie w sprawie różnic kursowych , pytałam parę znajomych księgowych i mam już parę różnych wersji rozliczania różnic księgowych, może któraś z wersji potwierdzę na forum , proszę o pomocprzykładzakup towaru na kwotę 10000 euro - księguję wn 741-2 z kursem z dnia poprzedniego NBP/Ama 204 - kontrahentzakup euro w banku 10000 euro negocjuję - księgujęwn 130-2 konto walutowe z kursem z danego dnia wg zakupuma 149 - środki w drodzewn 149 środki w drodzema 130-1 konto złotówkowerobię przelew do kontrahenta zagranicznego księgujęwn 204 - kontrahent wg kursu z danego dnia danego banku ( tu mam ogromną wątpliwość)ma 130-2 konto walutowe z kursem danego dnia danego bankukoszty przelewu - księguję404-3 - prowizja bankowa wg kursu danego banku z danego dnia130-2 - prowizja bankowa konta walutowego mam nadzieję ze opisałam w miarę czytelnie , z takim księgowaniem wychodzą mi dość duże różnice kursowe , powiedzcie czy to jest poprawnie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 chyba napisałam nieczytelnie, albo tez macie z tym problem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 przejęłam dokumentację księgową z biura rachunkowego (pełna księgowość)i mam pytanie w sprawie różnic kursowych , pytałam parę znajomych księgowych i mam już parę różnych wersji rozliczania różnic księgowych, może któraś z wersji potwierdzę na forum , proszę o pomoc przykład zakup towaru na kwotę 10000 euro - księguję wn 741-2 z kursem z dnia poprzedniego NBP/A ma 204 - kontrahent zakup euro w banku 10000 euro negocjuję - księguję wn 130-2 konto walutowe z kursem z danego dnia wg zakupu ma 149 - środki w drodze wn 149 środki w drodze ma 130-1 konto złotówkowe robię przelew do kontrahenta zagranicznego księguję wn 204 - kontrahent wg kursu z danego dnia danego banku ( tu mam ogromną wątpliwość) ma 130-2 konto walutowe z kursem danego dnia danego banku koszty przelewu - księguję wn 404-3 - prowizja bankowa wg kursu danego banku z danego dnia ma 130-2 - prowizja bankowa konta walutowego mam nadzieję ze opisałam w miarę czytelnie , z takim księgowaniem wychodzą mi dość duże różnice kursowe , powiedzcie czy to jest poprawnie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 hallo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi