Kategorie
Skocz do zawartości

różnice kursowe

Gość monika
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

przejęłam dokumentację księgową z biura rachunkowego (pełna księgowość)i mam pytanie w sprawie różnic kursowych , pytałam parę znajomych księgowych i mam już parę różnych wersji rozliczania różnic księgowych, może któraś z wersji potwierdzę na forum , proszę o pomocprzykładzakup towaru na kwotę 10000 euro - księguję wn 741-2 z kursem z dnia poprzedniego NBP/Ama 204 - kontrahentzakup euro w banku 10000 euro negocjuję - księgujęwn 130-2 konto walutowe z kursem z danego dnia wg zakupuma 149 - środki w drodzewn 149 środki w drodzema 130-1 konto złotówkowerobię przelew do kontrahenta zagranicznego księgujęwn 204 - kontrahent wg kursu z danego dnia danego banku ( tu mam ogromną wątpliwość)ma 130-2 konto walutowe z kursem danego dnia danego bankukoszty przelewu - księguję404-3 - prowizja bankowa wg kursu danego banku z danego dnia130-2 - prowizja bankowa konta walutowego mam nadzieję ze opisałam w miarę czytelnie , z takim księgowaniem wychodzą mi dość duże różnice kursowe , powiedzcie czy to jest poprawnie dziękuję

przejęłam dokumentację księgową z biura rachunkowego (pełna księgowość)i mam pytanie w sprawie różnic kursowych , pytałam parę znajomych księgowych i mam już parę różnych wersji rozliczania różnic księgowych, może któraś z wersji potwierdzę na forum , proszę o pomoc przykład zakup towaru na kwotę 10000 euro - księguję wn 741-2 z kursem z dnia poprzedniego NBP/A ma 204 - kontrahent zakup euro w banku 10000 euro negocjuję - księguję wn 130-2 konto walutowe z kursem z danego dnia wg zakupu ma 149 - środki w drodze wn 149 środki w drodze ma 130-1 konto złotówkowe robię przelew do kontrahenta zagranicznego księguję wn 204 - kontrahent wg kursu z danego dnia danego banku ( tu mam ogromną wątpliwość) ma 130-2 konto walutowe z kursem danego dnia danego banku koszty przelewu - księguję wn 404-3 - prowizja bankowa wg kursu danego banku z danego dnia ma 130-2 - prowizja bankowa konta walutowego mam nadzieję ze opisałam w miarę czytelnie , z takim księgowaniem wychodzą mi dość duże różnice kursowe , powiedzcie czy to jest poprawnie dziękuję

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...