Gość iwa Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 zakupiłam laptopa w wartości brutto 3700 na firmę. czy mogę go zaliczyć jako śr.trwały :odliczyć vat, zamortyzować go jednorazowo? w razie likwidacji firmy czy będę musiała zwrócić vat w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Nie możesz go zamortyzować jednorazowo poniewaz jednorazowego odpisu amortyzacyjnego dokonuje się do wartości 3500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia1 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 tak potwierdzam kosztem będa odpisy miesięczne bo wartość jest powyżej 3500 a jednorazowo amortyzować mozna tylko do 3499 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mnm Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Wartością netto laptopa jest 3032,79 zł /Vat nie jest kosztem/ i można go odliczyć od należnego. Można jednorazowo zamortyzować. W przypadku likwidacji nie ma potrzeby zwracania vat. To nie samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwa Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 dziękuję ~mnm ktoś mi namącił w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi