Kategorie
Skocz do zawartości

Pomyłka w Vat

Gość Aga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko, prowadzę działalność gospodarczą i zarazem sama księgowość , gdy naliczałam Vat za miesiac listopad( poraz pierwszy) pomyliłam się , dopiero teraz sie zorientowałam i niedopłatę wysłałam 09.01.2008 r., mało tego deklatacje złozyłam dopiero teraz zostałam źle poinformowana czy będę płaciła karę???? jakie będą konsekwencje?

w przypadku pomyłki/które maja miejsce/ składasz korekte deklaracji vat 7 wykazujac prawidłowe wartości, płacisz różnicę z odsetkami/jesli wystepują/ i piszesz pismo do us gdzie wyjasniasz przyczyny korekty deklaracji i sposób poprawy błedu.

W załączeniu przesyłamy korektę deklaracji VAT-7 za m-c październik 2007, korekta jest wynikiem pomyłki polegającej na niezamierzonym nie zaksięgowaniem faktury dotyczącej sprzedaży wystawionej w dniu 31.10.2007 z powodu zamieszania z otrzymaniem potwierdzenia w/w/ faktury. Błąd nie spowodował uszczuplenia należności podatkowych lecz zmniejszenie nadwyżki podatku podlegającej do przeniesienia na następny miesiąc.podaje przykład

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...