Gość Aga Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mam pytanko, prowadzę działalność gospodarczą i zarazem sama księgowość , gdy naliczałam Vat za miesiac listopad( poraz pierwszy) pomyliłam się , dopiero teraz sie zorientowałam i niedopłatę wysłałam 09.01.2008 r., mało tego deklatacje złozyłam dopiero teraz zostałam źle poinformowana czy będę płaciła karę???? jakie będą konsekwencje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 w przypadku pomyłki/które maja miejsce/ składasz korekte deklaracji vat 7 wykazujac prawidłowe wartości, płacisz różnicę z odsetkami/jesli wystepują/ i piszesz pismo do us gdzie wyjasniasz przyczyny korekty deklaracji i sposób poprawy błedu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 dziekuję Z tym że Ja złozyłam deklarację z poprawną kwotą ponieważ tego samego dnia zaniosłam deklaracje i wysłałam niedopłatę Vat-u , więc wystarczy teraz pismo do US???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 pismo jest konieczne , jesli go nie złożysz to us wezwie cię, więc lepiej nie czekaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 a jak napisac takie pismo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 W załączeniu przesyłamy korektę deklaracji VAT-7 za m-c październik 2007, korekta jest wynikiem pomyłki polegającej na niezamierzonym nie zaksięgowaniem faktury dotyczącej sprzedaży wystawionej w dniu 31.10.2007 z powodu zamieszania z otrzymaniem potwierdzenia w/w/ faktury. Błąd nie spowodował uszczuplenia należności podatkowych lecz zmniejszenie nadwyżki podatku podlegającej do przeniesienia na następny miesiąc.podaje przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga] Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 ok dzękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi