Gość Aga Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam,mam następujący problem - w marcu br. kadrowy odkrył, że w listopadzie 2008 błędnie wyliczył wynagrodzenia i paru pracowników otrzymało zbyt wysokie wynagrodzenia - w związku z czym 30 marca dokonano potrącenia tych nadpłat. Ówczesny księgowy nie zrobił żadnego PK dla tej operacji, rozliczył jedynie wyciąg bankowy wrzucając na konto "rozliczenia z pracownikami" kwotę tych potrąceń, w efekcie czego do dzisiaj to konto wykazuje po Ma nierozliczoną kwotę, wykazując w bilansie zobowiązanie względem pracwników, którego tak naprawdę nie ma. Rozumiem, że muszę wystawić PK na kwotę tego potrącenia, ale z jakimi datami? Listopad 2009? Skoro pomniejszyły się koszty 2008, a cała operacja miała miejsce w marcu 2009? Aha, dotyczy to Sp. z o.o. (a ja pracuję tam od paru tygodniu i głównie zajmuję się odkręcaniem różnych takich ciekawostek :) )Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Skoro odkrył w marcu 2009, to koszty 2008 nie mogły się pomniejszyć, bo juz były zamkniete:). Przyjmujesz z datą tegoroczna na PPO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 A myslałam, ze tylko ja nie spie o takiej porze:) Nie za maco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi