Gość Nikola Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Moje pytanie.- ma pracownika, który pracuje u nas już ok 3 lat - z dniem 31.03.07r. został rozwiązany z nim stosunek pracy za porozumieniem stron, ponieważ wyjechał za granicę. Po powrocie tj. z dniem 01.11.07r.powrócił do pracy na to same stanowisko. Zatem łącznie w 2007 roku przepracował 5 miesięcy.Pytanie: czy zakład pracy powinien mu naliczyć "13"? - ja uważam, że nie ale nie jestem do tego w 100% przekonana, ponieważ gdyby zaczynał pracę w tym zakładzie po raz pierwszy i przepracował jw 5 miesięcy - to nie należy się na pewno, a w tym przypadku...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Meg Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 w całym 2007 r. nie przepracował min. 6 m-cy- 13-tka nie należy się na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 potwierdzam zdanie Meg - nie nalezy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikola Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi